Het Burgerkabinet voor de mobiliteit!

252 kandidaten voor burgerkabinet

 Op dit moment hebben 252 Gentenaars zich kandidaat gesteld om in het burgerkabinet te zetelen dat zich zal buigen over het nieuwe circulatieplan. Het adviesorgaan dat zal bestaan uit 120 tot 150 inwoners moet tegen juni 2017 actief zijn en het circulatieplan mee evalueren.

Oppositieraadsleden Siegfried Bracke (N-VA) en Johan Deckmyn (Vlaams Belang) uiten tijdens de afgelopen commissie algemene zaken hun bedenkingen bij het doel van het burgerkabinet.

 “Het initiatief lijkt vandaag enkel een mistgordijn om het falen van de meerderheid te verdoezelen. Wie zal bijvoorbeeld de selectiecriteria bepalen welke mensen in het kabinet mogen zetelen?”, aldus Deckmyn. Ook Bracke stelt zich vragen bij hoe de stad de onafhankelijkheid van het burgerkabinet zal garanderen. Burgemeester Daniël Termont (sp.a) vraagt geduld te oefenen. “Het bureau dat de selectieprocedure in goede banen zal leiden, moet nog aangeduid worden en ook de selectiecriteria zijn nog niet bepaald. Sowieso moeten de Gentenaars die in het kabinet zetelen ongebonden zijn en bijvoorbeeld niet de belangen verdedigen van de Fietsersbond of een politieke partij.” Gentenaars die zich willen aanmelden voor het burgerkabinet kunnen dat nog steeds via Gent Info op het nummer 09/210.10.10

. (YDS)Het Laatste Nieuws/Gent-Wetteren-Lochristi – 19 Apr. 2016 Pagina 18

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...