Hang de leeuw uit op 18 februari. Een land zonder een regering? Dit is ons land niet!

Op nu vrijdag 18 februari ’11 wordt een nieuw wereldrecord gevestigd in ons land. Dan klopt België Irak in het enige land ter wereld dat het zo lang zonder regering stelt. 249 dagen na de verkiezingen is het voor iedereen duidelijk dat er geen oplossing mogelijk is met Franstalige partijen die een politiek in stand willen houden waar Vlamingen hun potverteren blijven betalen. De Vlaamse partijen blijven rondjes draaien en houden er hun eigen politieke agenda op na, zonder rekening te houden met de verkiezingsuitslag. In Gent alleen al brachten bijna 36% van de kiezers een stem uit voor één van de V-partijen (Vlaams Belang, N-VA en LDD).

Er is volgens het Vlaams Belang maar één oplossing om uit dit moeras te geraken en dat is de Vlaamse onafhankelijkheid.

Daarom roept de partij alle Gentenaars (maar ook de rest van Vlaanderen) op om nu donderdag 17 en vrijdag 18 februari ’11 de Vlaamse Leeuw uit te hangen. 

Om deze actie kracht bij te zetten deelde het Vlaams Belang deze middag in de Gentse winkelstraten gratis Vlaamse leeuwenvlaggen aan voorbijgangers uitdelen.  Iedereen die dat wenst, kan trouwens nog steeds een gratis leeuwenvlag met de post toegestuurd krijgen door zijn adres op te sturen naar info@vlaamsbelanggent.org .

Dat het onderwerp zeker leeft bleek ook uit de aanwezigheid van een Nederlandse cameraploeg van ‘Eén Vandaag’, de vaste nieuwsploeg van de Nederlandse openbare omroep, die aan het item komende woensdag rond 18.15 aandacht geeft en waar het Vlaams Belang en met name koepelvoorzitter en Vlaams Volksvertegenwoordiger Johan Deckmyn de eisen voor een onafhankelijk Vlaanderen aan bod mag brengen. Maar ook een aantal enthousiaste passanten lieten niet na hun steun te laten blijken voor de camera.

Uiteindelijk gingen op een uurtje 250 vlaggen van de hand.

Sinds deze ochtend werd door het Vlaams Belang tot slot ook een groep opgestart op Facebook (http://www.facebook.com/event.php?eid=154855621236717) en de partij zal met een delegatie die dag aanwezig zijn op het “Groot Volksfeest: We Worden Wereldkampioen Regeringsvormen” aan Sint-Jacobs.

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...