Gevel Vlaams Belang opnieuw beklad

Het was onderhand al even geleden maar deze nacht om 03u11 werd de gevel van het Vlaams Belang-secretariaat aan de Charles de Kerchovelaan nog eens onder handen genomen door daders vermoedelijk uit het krakersmilieu.

In de vooravond was er immers een manifestatie van krakers tegen een lezing van de Gentse NSV aan de Hoveniersberg waarvoor in brede linkse kringen (onder meer door de Aktief Linkse Studenten) werd opgeroepen. Het is zowat traditie in die kringen om na zo’n manifestatie even af te zakken naar het Vlaams Belang-secretariaat. Tenzij de politie daar een stokje voor steekt en nadien afgeschilderd wordt als gewelddadig.

Deze keer waren het 2 fietsers die na het anarchie-teken te hebben geschilderd op het telefoonkotje, de tijd namen om de slogan ‘VB rot op’ op de gevel te schilderen en nadien verfpotten met roze verf tegen de gevel te keilen.

Het Vlaams Belang heeft de daders op beeld (uiteraard zijn ze gemaskerd) en legt klacht neer bij de politie.

Eens te meer blijkt dat Gent wel degelijk een probleem heeft met  krakers en dat het gedoogbeleid van Termont, al ontkent hij het in alle toonaarden, deze ‘heren’ en ‘dames’ een vrijbrief geeft tot vandalisme.

Johan Deckmyn 
Koepelvoorzitter

Ortwin Depoortere
Regiovoorzitter

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...