Gevel Vlaams belang beklad

Gebouw Vlaams Belang beklad

Gevel Vlaams belang beklad

Twee gemaskerde fietsers bekladden dinsdagnacht de gevel van het secretariaat van het Vlaams Belang aan de Charles de Kerchovelaan met roze verf. Daarnaast schilderden ze de slogan VB rot op en brachten op een telefoonhokje het teken van de anarchisten aan. Dinsdagavond waren werden twee anarchistische betogers bestuurlijk aangehouden. Een van hen had met een verfbom een wagen beschadigd. (gn)
Het Nieuwsblad, Gent

——————

Gebouw vlaams belang beklad

Vandalen hebben dinsdagnacht het hoofdkwartier van het Vlaams Belang, aan de Charles de Kerchovelaan, beklad met verf. “Dinsdagavond was er een linkse tegenbetoging tegen de lezing van het NSV. Het is voor die mensen zowat traditie om na zo’n manifestatie even af te zakken naar het Vlaams Belang-secretariaat”, aldus Johan Deckmyn van het Vlaams Belang. Volgens Deckmyn zijn de daders twee fietsers.

“Uit de videobeelden blijkt dat gemaskerde vandalen eerst een anarchieteken schilderden op een telefoonkotje en dat ze nadien ‘VB ROT OP’ op de muur van ons gebouw schreven. We hebben klacht neergelegd bij de politie maar voorlopig konden de daders nog niet gevat worden.” (SLG)
Het Laatste Nieuws, Gent-Wetteren-Lochristi

——————

De gevel van het Vlaams Belang-secretariaat aan de Gentse Charles de Kerchovelaan is woensdagochtend iets over drie uur beklad met roze en zwarte verf. Dat meldt de partij, die camerabeelden heeft van de daders en een klacht indiende bij de politie.

Op de beelden is te zien hoe twee fietsers een anarchistisch symbool schilderen op een telefoonhokje en daarna de slogan ‘VB rot op’ op de gevel. Afsluitend werd roze verf tegen de gevel geklad. De twee mannen zijn gemaskerd.

De partij vermoedt dat de daders in het krakersmilieu moeten gezocht worden. “In de vooravond was er een manifestatie van krakers tegen een lezing van de Gentse NSV-afdeling”, aldus regiovoorzitter Johan Deckmyn, die tot drie keer per jaar met vandalenstreken aan zijn secretariaat af te rekenen heeft. “Het is een traditie om na zo’n manifestatie even af te zakken naar het Vlaams Belangsecretariaat”, luidt het. GEL/
Belga, 12 oktober 2011

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...