Gerichte aanvallen tegenextreem-rechtse studenten

Ook secretariaat Vlaams Belang beklad
Extreem geweld tegen extreem-rechtse studenten

Iedereen was erover verbaasd dat voor, tijdens of na de twee politieke debatten die dinsdagavond door de rechtse studentenverenigingen NSV en KVHV werden georganiseerd, geen tegenacties van hun extreem-linkse opponenten waren. Later die avond kwam het echter toch nog tot incidenten, zij het op een heimelijke manier en gericht tegen zorgvuldig uitgekozen individuen.

Eerst werd rond 23 uur in de Overpoortstraat de ruit uitgeslagen van de langzaam voorbijrijdende wagen van de vroegere voorzitter van het NSV. Dat gebeurde door een zevental gemaskerde mannen.

Wat later viel wellicht hetzelfde groepje een nachtwinkel binnen in de Overpoortstraat. Met ijzeren staven en een fles wijn sloegen ze minutenlang in op twee leiders van de KVHV. Resultaat: een lichte hersenschudding voor Bob De Brabander en een toegetakeld gezicht van zijn kompaan Michel-Eric De Buysscher.

Twee uur later was het Arno D’Hooge van het NSV die werd aangevallen door een gemaskerd viertal toen hij stond aan te schuiven in de rij aan frietkot De Gouden Saté. ‘Voor ik kon reageren hadden ze met een fietsketting en een fles wijn op mijn hoofd geslagen.’ D’Hooge moest op dertien plaatsen in het achterhoofd worden gehecht en ook zijn neus moest worden rechtgezet. ‘Ik heb veel hoofdpijn maar dat belet me niet om me te blijven inzetten voor mijn idealen’, zegt hij.

Die nacht werd ook het secretariaat van het Vlaams Belang aan de Charles De Kerckhovelaan met verf beklad.

De politie is er zo goed als zeker van dat het om daders uit anarchistische hoek gaat. ‘Wellicht zijn de uitvoerders krakers, maar ik ben er zeker van dat de extreem-linkse studentenverenigingen perfect weten wat er gebeurd is en door wie’, aldus Bob De Brabander. (gn)
Het Nieuwsblad / Aan Gent gebonden

———————————————————————–

Extreem geweld tegen extreem-rechtse studenten
Een groepje onbekenden heeft drie kopstukken van de Nationalistische Studentenvereniging (NSV) en het Katholiek Vlaams Hoogstudenten Verbond (KVHV) aangevallen in de Overpoortstraat.

Iedereen was verbaasd dat extreem-linkse betogers dinsdagavond wegbleven op twee politieke debatten die door de rechtse studentenverenigingen NSV en KVHV waren georganiseerd.

Later die avond kwam het toch nog tot incidenten, zij het op een heimelijke manier en gericht tegen individuen.

Eerst werd rond 23 uur in de Overpoortstraat de ruiit uitgeslagen van de langzaam voorbijrijdende wagen van de vroegere voorzitter van het NSV. Dat gebeurde door een zevental gemaskerde mannen.

Wat later viel wellicht hezetlfde groepje een nachtwinkel binnen in de Overpoortstraat. Met een ijzeren staaf en een fles wijn sloegen ze op twee leiders van de KVHV.

Twee uur later was het Arno D’Hooge van het NSV die slaag kreeg van een viertal toen hij stond aan te schuiven in de rij aan frietkot De Gouden Saté. ‘Voor ik kon reageren hadden ze met een fietsketting en een fles wijn op mijn hoofd geslagen’

D’Hooge moest op dertien plaatsen in het achterhoofd worden gehecht en ook zijn neus moest worden rechtgezet. ‘Ik heb veel hoofdijn maar dat belet me niet om me te blijven inzetten voor mijn idealen’, zegt hij.

Die nacht werd ook het nieuwe gerechtsgebouw en het secretariaat van het Vlaams Belang aan de Charles De Kerckhovelaan met verf beklad.

De politie is er zo goed als zeker van dat het om daders uit anarchistische hoek gaat.
Het Nieuwsblad Online, 8 oktober 2009

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...