Gentse politie scant uw nummerplaat al lang

Politie scant al twee jaar nummerplaten

Omdat Mechelen onlangs in het nieuws kwam met een ‘revolutionaire’ patrouillewagen die automatisch nummerplaten scant van voorbijrijdende auto’s en die vergelijkt met het register van gestolen wagens, vroeg gemeenteraadslid Johan Deckmyn (Vlaams Belang) of Gent ook niet beter zo’n systeem zou aankopen.

‘Wij hebben dat al sinds oktober 2008’, verraste burgemeester Daniël Termont (SP.A). ‘Alleen vonden wij het niet nodig dat zo breed uit te smeren in de pers. We gebruiken het systeem trouwens intensief: er is al 3.198 uur mee gepatrouilleerd. Met andere woorden: terwijl Mechelen ermee begint, is onze nummerplatenscanner misschien eerder al aan vervanging toe.’ (TOD)
Het Nieuwsblad / Aan Gent gebonden


Politie scant al twee jaar nummerplaten

Terwijl Mechelen in de media grote sier maakte met haar camera’s die nummerplaten herkennen, gebruikt de stad Gent een dergelijk systeem al sinds 2008. Dat stelde burgemeester Termont op vraag van VB’er Johan Deckmyn. “De camera staat bovenop een patrouillewagen. In 2009 werd hij al 3.900 uur ingeschakeld. Heel veel voertuigen kunnen zo gescand worden op diefstal of op niet-verzekerd rijden. We zijn heel tevreden over het systeem en de resultaten ervan”, stelde Termont.

Deckmyn reageerde verrast: “De Mechelse burgemeester Somers verzorgt zijn PR goed. Het leek alsof Mechelen iets unieks deed.” Termont reageerde lachend: “Maar neen, wij gebruiken dat al zo lang dat het onze bijna versleten is.” (JCG)
Het Laatste Nieuws, Gent-Wetteren-Lochristi, 25 maart 2010

Bestuurslid

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...