Gents Vlaams Belang-secretariaat opnieuw gevandaliseerd

VB-secretariaat al 15 keer beklad

Deze morgen rond 00.50 heeft een gemaskerde twee potten met witte verf stukgegooid tegen de gevel van het Vlaams Belang-secretariaat van de regio Gent-Eeklo aan de Charles de Kerchovelaan in Gent. De vervuiling aan de gevel en aan de directe omgeving, zoals het voetpad, is aanzienlijk.

Hiermee wenst verdraagzaam Gent het Vlaams Belang ongetwijfeld een kleurrijk jaar toe. Of hoeft het herhaald te worden dat het Vlaams Belang-secretariaat in Gent al sedert de opening een doelwit is geworden voor vandalisme met onderhand ruim 15 klachten?

Het Vlaams Belang zal nooit toegeven aan dergelijke praktijken en heeft bij de Gentse stadspolitie klacht ingediend.

Michel Roelens
Regiovoorzitter Vlaams Belang


In de media verschenen hieromtrent de hierna volgende berichtgevingen.


Tegen de gevel van het Vlaams Belang-secretariaat aan de Charles de Kerchovelaan in Gent zijn twee potten met witte verf gegooid. Daarmee komt de teller voor klachten over vandalisme aan dat secretariaat op 15. ‘Hiermee wenst verdraagzaam Gent het Vlaams Belang ongetwijfeld een kleurrijk jaar toe’, schrijft Tanguy Veys, die bezweert dat het VB zich nooit aan zulke praktijken zal bezondigen.(kvk)
Het Nieuwsblad / Regio Gent, 20 januari 2009VB-secretariaat al 15 keer beklad
Het secretariaat van het Vlaams Belang (VB) in de Charles de Kerckhovelaan heeft opnieuw witte verf tegen de gevel gekregen. Volgens het VB is het al de 15de keer sinds de opening van het secretariaat dat vandalen de gevel hebben beklad. «We zitten hier al vijf jaar, maar vooral de laatste twee jaar zijn we het slachtoffer van vandalen. Vanmorgen rond één uur gooide een gemaskerde man enkele potten witte verf stuk tegen de gevel», zegt regiosecretaris Geert Neyrinck. Het VB heeft weer klacht ingediend. «Met het nodige beeldmateriaal want er zit een bewakingscamera aan onze gevel», aldus Neyrinck.(BDW)
Het Laatste Nieuws / Gent-Wetteren-Lochristi, 20 januari 2009

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...