Gents stadsbestuur gezwicht voor een groen belastingsbeleid

Gent snoeit fors bij de gewone Gentenaars, terwijl de kraan voor immigratie-initiatieven volledig open blijft staan.

 De Gentenaar zal het de komende jaren voelen in zijn portemonnee. De stad Gent voert de belastingsdruk immers fors op. De meerderheid probeert de aandacht af te leiden door de nadruk te leggen op taksen voor toeristen en tweede verblijvers, maar het is toch vooral de gewone Gentenaar die het gelag zal betalen.

De Gentenaars zullen meer moeten betalen voor parkeren en oudere wagens zullen door de LEZ-maatregelen extra moeten betalen om de stad in te rijden. Musea en dienstencentra worden duurder. Huisvuilzakken worden duurder en het containerpark zal voortaan ook betalend worden. Sluikstorten is nu al een groot probleem in Gent, deze maatregelen zullen dit nog problematischer maken. Gezinnen met kinderen worden bovendien geconfronteerd met een verhoging van de prijzen voor sportkampen en kinderopvang. En ga zo maar door…

Niet alleen voor de modale Gentenaar wordt alles duurder, ook de Gentse ondernemers krijgen het hard te verduren door diverse milieutaksen, taksen op drukwerk of terrassen en andere “geoptimaliseerde” belastingen. Dit is nogmaals een kiesbelofte van de liberalen die gebroken wordt, maar dat zijn we ondertussen al gewoon. De echte baas in het stadhuis is Filip Watteeuw en dat zullen we geweten hebben!

Waar dit stadsbestuur natuurlijk zedig over zwijgt, is dat zij eigenlijk fors kan besparen op immigratie. Recente initiatieven zoals de Roma-wijk op de Lübeck-site en de asielboot Reno kosten de stad onnoemelijk veel geld. Samen met structurele besparingen op de vele multiculturele initiatieven die deze stad ondersteunt, zouden er in Gent voor miljoenen bespaard kunnen worden. Deze stad snoeit fors bij de gewone Gentenaars, terwijl de kraan volledig open blijft staan voor de ondersteuning van de vele immigratie-initiatieven. Vlaams Belang vindt dit meer dan een brug te ver.

Voor Vlaams Belang is het duidelijk: de meerderheid in het algemeen en de Open Vld in het bijzonder is gezwicht voor een onevenwichtig, groen geïnspireerd belastingsbeleid!

Johan Deckmyn
Fractieleider Vlaams Belang Gent

Voorzitter Vlaams Belang Koepel Gent
www.johandeckmyn.be

0476/26.97.38

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...