Gent: Vlaams Belang pleit voor algemeen hoofddoekenverbod bij ambtenaren
Foto: iStock. Gent: Vlaams Belang pleit voor algemeen hoofddoekenverbod bij ambtenaren

Gent: Vlaams Belang pleit voor algemeen hoofddoekenverbod bij ambtenaren

Het Vlaams Belang dient een voorstel tot raadsbesluit in tot een algemeen verbod op het dragen van levensbeschouwelijke tekens door Gentse ambtenaren. Dit nadat eerder op vrijdag het Grondwettelijk Hof besloot dat zo’n verbod niet in strijd is met de godsdienstvrijheid en N-VA een gelijkaardig maar minder verregaand voorstel indiende.

Het Grondwettelijk Hof deed een uitspraak naar aanleiding van een decreet van de Franse Gemeenschap dat voor de scholen van het officieel onderwijs de mogelijkheid creëerde om een dergelijk verbod in te voeren. Volgens het Vlaams Belang moet de Vlaamse regering nu volgen, alsook het Gentse stadsbestuur. “Het gebrek aan wetgevend optreden zorgt er immers al vele jaren voor dat scholen permanent geconfronteerd worden met slopende rechtszaken tegen hoofddoekverboden die worden aangespannen door integratie-onwillige moslima’s en hun belangenbehartigers van het gesubsidieerde linkse middenveld.”

Vlaams Belang daagt andere partijen uit: “Tijd om kleur te bekennen”

“Wij zijn verheugd met het nieuwe arrest van het Grondwettelijk Hof”, zegt Johan Deckmyn, fractieleider van Vlaams Belang in de Gentse gemeenteraad. “Het wordt dat tijd we duidelijk maken dat het Gentse stadsonderwijs en de stedelijke diensten écht neutraal zijn. Wij vragen dan ook aan onze collega’s in de gemeenteraad om steun voor ons voorstel of om kleur te bekennen.”

Concreet stelt de rechtsnationalistische partij voor dat “het dragen van uiterlijke kentekenen van religieuze, levensbeschouwelijke, filosofische, ideologische of politieke aard door personeelsleden die de Stad vertegenwoordigen ten aanzien van derden” verboden wordt. Hiermee bedoelt het Belang zowel de personeelsleden die in contact staan met de burger, klanten of andere partners, maar ook de mensen die werken in een uniform.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...