Gent: Vlaams Belang ambitieus

Johan Deckmyn trekt lijst Vlaams Belang


Gent: Vlaams Belang ambitieus
Het Vlaams Belang Gent heeft gisteren al een deel van zijn verkiezingsprogramma voor 2012 voorgesteld. Johan Deckmyn is de nieuwe kopman. Het VB bestaat nog na de interne ruzies.

“Wij gaan voluit voor de verkiezingen van 2012.” Dat is in een notendop de mededeling van het Vlaams Belang, bij monde van Johan Deckmyn, Tanguy Veys, Ortwin Depoortere en Christian Bauwens. Deckmyn trekt de lijst, de rest is nog niet ingevuld. Aangezien Veys, nu federaal parlementslid, weer een lokaal mandaat ambieert, is het duidelijk dat ook hij een prominente plaats krijgt. “Wij willen uit het cordon sanitaire breken. Als dat niet kan, bieden we gedoogsteun aan een (centrum)rechts beleid in Gent. Links is te lang aan de macht geweest en het groen-rode kartel is paniekvoetbal. De meerderheid van de Gentenaars denkt en stemt centrumrechts.”

Van de N-VA zegt het Vlaams Belang geen schrik te hebben. En ook van de interne ruzies, waarbij Francis Van den Eynde, Kristina Colen en 3 anderen uit de partij werden gezet, zegt VB geen last te hebben. “Mensen zijn trouw en weten nu wie het nieuwe boegbeeld is.” (VDS)
Het Laatste Nieuws, Gent-Wetteren-Lochristi


Johan Deckmyn trekt lijst Vlaams Belang

Gemeenteraadsverkiezingen 2012

Johan Deckmyn zal de lijst van het Vlaams Belang (VB) voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 trekken. De tweede plaats is voor een nog onbekende vrouw. Kamerlid Tanguy Veys en gemeenteraadslid Ortwin Depoortere nemen verkiesbare plaatsen in. Vlaams Belang richt zijn pijlen vooral op het beleid van burgemeester Daniël Termont, al krijgt Siegfried Bracke (N-VA) ook een veeg uit de pan.

“In Gent is er al veel te lang een links beleid gevoerd” Johan Deckmyn

GENT

Het Vlaams Belang stelt dat het helemaal niet in de touwen ligt, hoewel de Gentse afdeling een woelig jaar achter de rug heeft en een pijnlijke breuk beleefde. Boegbeeld Francis Van den Eynde en fractieleider Kristina Colen werden met drie andere gemeenteraadsleden zelfs uit de partij gezet, waardoor de Vlaams Belang-fractie in de gemeenteraad verkleinde tot vier gemeenteraadsleden.

Op welk resultaat mikt het Vlaams Belang Gent? ‘Op een beter resultaat dan bij de jongste federale verkiezingen’, antwoordt Deckmyn ietwat raadselachtig. Toen haalde het VB in Gent 10,45 procent. Dat zou betekenen dat de partij strandt op vijf zetels en dat zijn er vier minder dan in 2006.

Het Vlaams Belang Gent trekt vooral ten aanval tegen het nieuwe groen-rode kartel en boegbeeld burgemeester Daniël Termont. ‘In Gent is er al veel te lang een links beleid gevoerd. Wij stellen dat een linkse kartelvorming moet worden gecounterd door een centrumrechts front’, zegt Deckmyn.

Hij wil met de rechtse partijen onderhandelen over een gemeenschappelijke basis en zelfs vanuit de oppositie gedoogsteun bieden. ‘We willen uit het cordon sanitaire breken’, klinkt het. Hoe dat praktisch moet en met welke partijen wordt er niet bij gezegd. ‘Onze positie is moeilijk’, geeft Deckmyn toe.

Schrik

‘Ik denk dat socialisten, liberalen en CD&V’ers meer te vrezen hebben van N-VA dan het Vlaams Belang. Ik heb niet zoveel schrik van Siegfried Bracke.

Hij heeft een links verleden en werkt zo te zien vooral de socialisten op de zenuwen’, aldus Deckmyn.

‘Wij blijven dé veiligheidspartij. Het VB wil de nultolerantie voor criminaliteit’, zegt Depoortere. Dat zal blijken uit de campagnes die het Gentse VB de komende maanden gaat opzetten. De partij wil een hardere aanpak van krakers, graffiti, vandalisme en sluikstorten. De Roma-problematiek zal een ander prioritair punt zijn.’

Zowel burgemeester Termont als Vlaams minister Geert Bourgeois (N-VA) worden een lakse aanpak verweten. Het VB vraagt dat er een schepen van Veiligheid komt. ‘Burgemeester Termont heeft blijkbaar te veel taken’, luidt het.(kvk)
Het Nieuwsblad, aan Gent gebonden

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...