Gent : slechtste strooistad van ’t land

De beelden die het satirisch tv-programma “Man Bijt Hond” gisteren bracht, spreken voor zichzelf. Gent wordt voor heel Vlaanderen te kijk gezet als “ slechtste strooistad van ’t land”.

Hoe kan het dat het stadsbestuur na de eerste meldingen over de ontstane gevaarlijke situatie niet heeft ingegrepen? Er moet toch een oplossing mogelijk zijn. Op de Korenmarkt bijvoorbeeld had men een beperkt deel van het plein begaanbaar kunnen houden door het strooien van zand of grint, of door het leggen van een soort tapijt…

Het is geen nieuw fenomeen. Telkens er sneeuw valt of de vorst toeslaat, regent het in Gent klachten omwille van niet of onvoldoende gestrooide straten, fietspaden die onberijdbaar zijn en voetpaden die er gevaarlijk glad bij liggen. Het huidig winteroffensief toont eens te meer het onvermogen van het stadsbestuur aan om dit probleem efficiënt aan te pakken.

Tijdens de volgende commissie Openbare Werken van de gemeenteraad zal het Vlaams Belang bij monde van Gabi De Boever het stadsbestuur hieromtrent aan de tand voelen.

Er wordt nog een hele tijd vriesweer verwacht. Het Vlaams Belang dringt er dan ook bij de schepen van Openbare Werken en het stadsbestuur op aan om meer doortastende maatregelen te treffen opdat Gent niet langer de titel “slechtste strooistad van ’t land” zou dragen.

Francis Van den Eynde
fractievoorzitter Vlaams Belanggemeenteraadsfractie Gent

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...