Gent: 1.250 Buffalo’s eren Alain

Geen incidenten bij stille mars die langs Van Beverenplein trekt

Met een serene mars tegen zinloos geweld hebben familie, vrienden, maar vooral veel AA Gent-supporters gisteravond afscheid genomen van Alain Verlodt (40). De man kwam om het leven na een gewelddadige caféruzie vorig weekend. Ruim 1.250 sympathisanten daagden gisteren op om Verlodt een laatste eer te betuigen. “Alain is nen Buffalo!”

Al ruim voor het aanvangsuur verzamelde een blauw-witte menigte zich aan de sportterreinen in de Dracenastraat. Onder hen de familie van Alain Verlodt, zijn goede vriend Pascal De Bouver, enkele politici maar vooral veel supporters van AA Gent. Ook Buffalo-indiaan Ben en squaw Mel stapten mee op.

Verlodt was, met zijn typerende gele jas, een bekend gezicht in de spionkop van de Buffalo's. De familie van de man was zichtbaar geëmotioneerd door de massale opkomst en liep voorop in de mars. Achter hen de supporters met een spandoek, witte rozen en Buffalo-sjaals. In stilte ging het via de Veronicastraat, de Grensstraat, de Poperingestraat en de Geraniumstraat naar het huis van Alain Verlodt in de Narcisstraat. Af en toe stopte de menigte om het heel stil te maken. Na een minuut zette de stoet zich weer in gang met een luid “Alain is een Buffalo!”.

Applaus

Aan de woning van het slachtoffer, waar al een massa bloemen en foto's lag, steeg een minutenlang applaus op. Daarna werd het opnieuw stil en zorgde de massa voor een kippenvelmoment. Uit alle kelen klonk “You'll never walk alone”, waarna burgemeester Termont de typische vlindertegel tegen zinloos geweld overhandigde aan de familie van Alain Verlodt. Daarna trok de menigte richting Van Beverenplein, wat eigenlijk niet de bedoeling was. De politie vreesde voor een opstootje aan café Gunaya, waar Alain vorig weekend de fatale klap kreeg, maar alles bleef rustig. “Dit is super. Het mooiste afscheid dat we Alain hadden kunnen geven. Zo veel volk! Dat zouden ze niet voor iedereen doen”, zei Dominique, de zus van Alain. De politie hield de hele avond een oogje in het zeil voor eventuele incidenten. Bij het begin van de mars werd een man met een neppistool opgepakt, maar voorts verliep alles rustig en sereen. Om 21.45 uur was er een opstootje tussen enkele mensen op het Van Beverenplein maar de politie kon de gemoederen meteen bedaren. De dood van de bij iedereen geliefde Buffalosupporter weekt duidelijk heel wat los. Opvallend veel politici, onder wie naast burgemeester Termont (sp.a) ook Johan Deckmyn (Vlaams Belang), Carl De Decker en Mathias De Clercq (allebei Open Vld), liepen voorop in de mars.

Zouden de gemeenteraadsverkiezingen van oktober daar voor iets tussen zitten? Wat zeker is, is dat er op 23 juli een minuut stilte wordt gehouden tijdens de ploegvoorstelling van AA Gent op het Sint-Baafsplein. Ook de eerste Europese wedstrijd van de Buffalo's zal aan het slachtoffer opgedragen worden. De afscheidsplechtigheid voor Alain Verlodt heeft woensdag om 12 uur plaats in crematorium Westlede in Lochristi. Nog gisteren heeft de raadkamer de aanhouding van A.L., de man die verdacht wordt van de slagen aan Alain, verlengd.
Het Laatste Nieuws, Gent-Wetteren-Lochristi, Vakantie

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...