Gemeenteraad in de ban van Delphine Boël

Het buurtcomité van de Clementinalaan zette een mooie stunt op door een vergeten en naamloos stukje groen de naam te geven van een niet-erkende prinses. Dat gebeurde op zaterdag 28 augustus. Delphine Boël – een niet-erkende koningsdochter – kwam vergezeld van haar man en haar twee kinderen het Park Delphine Boël inhuldigen.

De actie van het buurtcomité leidde tot vragen in de gemeenteraad. Raadslid Kristina Colen (Vlaams Belang) wilde weten of dat de officiële naam van het park wordt en of de kersverse schepen Guy Reynebeau wel zulk bord mee kon inhuldigen. Raadslid Paul Goossens (CD&V) deed ook zijn duit in het zakje. Gemeenteraadslid Anne Van Lancker (SP.A), bewoonster van de Clementinalaan, verdedigde met vuur de ludieke actie en de naam van het parkje.

Maar burgemeester Termont wees erop dat de wet van 1977 duidelijk is en parken en straten alleen worden genoemd naar mensen die dood zijn óf naar levende leden van het koningshuis. Daarnaast kan er zich een probleem vormen voor hulpdiensten, want het Park Delphine Boël bestaat officieel niet. Stel u voor dat een hulpdienst te laat komt omdat het dat parkje niet vindt, zei hij. Hij was van oordeel dat Guy Reynebeau rustig dat parkje mee kon inhuldigen. Hij was toen nog geen schepen en was er in persoonlijke naam. De burgemeester vertelde nog dat hij Delphine Boël, die kunstenares is, al had ontmoet op een tentoonstelling in Gent. Ze komt wel vaker naar Gent. Hij roemde haar charmes, wilde het nog eens bekijken, maar beloofde niets.(KVK)
Het Nieuwsblad / Aan Gent gebonden

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...