Geen hoofddoekenverbod op stadsscholen

Een resolutie van het Vlaams Belang om op de Gentse stadsscholen een hoofddoekenverbod in te voeren is op de gemeenteraad afgeketst op een ‘neen’ van de overige partijen.

VB-kopman Francis Van den Eynde hield een lang betoog om de noodzaak van zo’n verbod om ‘het dragen van levensbeschouwelijke en religieuze kentekens in het stedelijk onderwijs niet langer toe te laten’, zoals dat onlangs gebeurde in het gemeenschapsonderwijs. “Want regeren is vooruitzien”, zei hij. “Het probleem stelt zich misschien nu niet in Gent, maar het maakt de regels gewoon veel duidelijker.”

Van den Eynde werd in zijn betoog ook bijgestaan door onafhankelijk gemeenteraadslid Isabelle De Clercq.

Onderwijsschepen Rudy Coddens (sp.a) reageerde kort op hun vraag. “Ik ga er niet meer woorden aan vuil maken dan nodig. Er is van geen enkele directie of schoolbestuur vraag voor zo’n extra reglement. Bovendien stelt elk schoolreglement dat het dragen van hoofddeksels verboden is in de klas, behalve waar nodig en dan denken we aan praktijklessen koken en dergelijke. En een hoofddoek is nog steeds een hoofddeksel. De schoolreglementen in de stadsscholen zijn wat dat betreft duidelijk genoeg”, besloot hij.

De resolutie werd uiteindelijk enkel ondersteund door VB en Isabelle De Clercq. Alle overige partijen stemden tegen. (JCG)
Het Laatste Nieuws / Gent-Wetteren-Lochristi

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...