Geen hoofddoekenverbod in provinciale scholen

Moslimmeisjes die naar een Oost-Vlaamse provinciale school gaan, mogen ook volgend schooljaar een hoofddoek dragen. De provincie heeft namelijk beslist dat reglement niet aan te passen. Het voorstel voor een verbod op het dragen van hoofddoeken werd met een overweldigende meerderheid weggestemd.

Het Vlaams Belang hoopte op een verbod op het dragen van politieke en religieuze symbolen door leerlingen en leerkrachten. “Het provinciaal onderwijs is pluralistisch, met respect voor ieders eigenheid”, stelt gedeputeerde Peter Hertog (sp.a). “Een algemeen verbod om het verbod kan niet. Er stelt zich momenteel geen enkel probleem met het dragen van een hoofddoek in de provinciale scholen. Mocht dat wel zo zijn, dan bieden zowel het school- als het personeelsreglement voldoende houvast om dat probleem aan te pakken.”

Hij wees er overigens op dat voor bepaalde richtingen of vakken het dragen van een hoofddoek om veiligheids- of hygiënische redenen niet toegelaten is. Daarnaast kunnen leerkrachten nog steeds alleen tijdens godsdienstvakken een hoofddoek dragen. (SVG)
Het Laatste Nieuws / Waasland

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...