Geduld en freesasfalt voor Assels

Omleidingsweg zit vol putten


De Gentse schepen van Openbare Werken Martine De Regge beloofde tijdens de gemeenteraad het slechte wegdek van de Drieleienstraat en Zevenbladstraat in de Assels voorlopig te herstellen met freesasfalt. Daarmee antwoordde ze op vragen van VB-raadslid Gabrielle De Boever, die stelde dat de staat van de wegen te wensen overlaat nu volop wegenwerken bezig zijn in de Assels.

“De ontsluitingswegen volledig herstellen zal de verkeerscirculatie helemaal in de war sturen”, stelt De Regge. “De Ganzerik-straat die binnenkort wordt opengesteld, zal de ontsluiting bevorderen. De offerte voor openbare verlichting wordt binnenkort goedgekeurd en hopelijk snel doorgevoerd.

Verder vraag ik de bewoners nog wat geduld. De situatie is verre van ideaal, maar we moeten voorlopig roeien met de riemen die we hebben.” (JCG)
Het Laatste Nieuws, Gent-Wetteren-Lochristi

————————

Omleidingsweg zit vol putten

Automobilisten die in de wijk Assels in Drongen moeten zijn, hebben het zeker al ervaren. Het is tegenwoordig schudden en beven om er te geraken. In de wijk zijn belangrijke wegenwerken aan de gang. De omleidingsweg laat echter te wensen over. ‘Het wegdek van de Dreileienstraat en de Zevenbladstraat zit vol putten’, stelde gemeenteraadslid Gabrielle De Boever vast. ‘Het toegenomen verkeer maakt dit alleen maar erger.’

Schepen Martine De Regge (SP.A) beloofde de aannemer van de wegenwerken aan te spreken. ‘Wij zullen hem vragen om de grootste putten met asfalt te vullen. Zwaardere ingrepen hebben geen zin. De straat doet nu dienst als omleidingsweg en wordt later nog heraangelegd.’ (DIH)
Het Nieuwsblad, aan Gent gebonden, Meetjesland – Leiestreek

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...