‘Forum voor Identiteit’ – nieuwe fractie binnen OVSE

Dit weekeinde vindt in Palermo de herfstsessie van de parlementaire assemblee van de OVSE (Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa) plaats. Aangezien het parlement de nieuwe Belgische delegatie nog niet aangeduid heeft, zetelt voormalig volksvertegenwoordiger Francis Van den Eynde op dit ogenblik nog namens het Vlaams Belang in deze organisatie.

Van den Eynde sloot zich namens onze partij aan bij een nieuwe politieke fractie die vandaag boven de doopvont werd gehouden: ‘Forum voor Identiteit’. Bij deze fractie zijn ook de Lega Nord, Laos (‘Orthodoxe Volksverzameling’) uit Griekenland, de Oostenrijkse partijen FPÖ en BZÖ en de Poolse partij Wet en Rechtvaardigheid betrokken. Ook een onafhankelijk parlementslid uit Belarus meldde zich.

In de parlementaire assemblee van de OVSE bestaan sinds jaar en dag slechts drie fracties: een socialistische, een christendemocratische en een liberale. Het ontstaan van een vierde fractie, die zich tot doel stelt een stem te geven aan alle parlementsleden die deel uitmaken van de assemblee maar tot hiertoe tot geen fractie konden behoren, baart dus opzien. ‘Forum voor Identiteit’ zal de strijd voor de identiteit der volkeren en hun vrijheid hoog in het vaandel voeren.

Voor meer informatie kan u Francis Van den Eynde contacteren: 0477/42.65.25.

Joris Van Hauthem
Woordvoerder Vlaams Belang

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...