Elke week Gentse agent gewond na agressie

Elke week raakt eenagent gewond na agressie

Gemiddeld eens per week raakt een Gentse politieman of -vrouw gewond na ernstige agressie. Dat blijkt uit cijfers van 2008, die gemeenteraadslid Ortwin Depoortere (Vlaams Belang) opvroeg bij burgemeester Daniël Termont (sp.a). In 2008 waren er in totaal vijftig politiemensen die gewond raakten, door allerlei vormen van agressie, blijkt uit die cijfers.

‘De cijfers zijn hoog’, zegt woordvoerder Steven De Smet van de Gentse politie. ‘Je schrikt ervan. Toch denk ik dat het in 2009 niet veel beter was. De toenemende agressie is een kenmerk van onze maatschappij geworden. Dat we daar bij de politie mee worden geconfronteerd, is helaas onvermijdelijk.’ (tod)
De Standaard / Oost-Vlaanderen

Elke week raakt een agent gewond na agressie
Gemiddeld eens per week raakt er een Gentse politieman of -vrouw gewond na ernstige agressie. Dat blijkt uit cijfers van 2008, die gemeenteraadslid Ortwin Depoortere (Vlaams Belang) opvroeg aan burgemeester Daniël Termont (SP.A).

In 2008 waren er in totaal 50 politiemensen die gewond raakten, door allerlei vormen van agressie, blijkt uit die cijfers. In 20 gevallen kregen de politiemensen schoppen of vuistslagen, vier mensen werden gekrabd, één werd aangevallen met een mes, een ander in de rug. Er werd ook één politieagent opzettelijk aangereden, één werd gebeten en er was er nog één die een kopstoot moest incasseren.

In sommige gevallen waren de omstandigheden wat minder precies omschreven. Zo raakten 18 politiemensen gewond ten gevolge van ‘weerspanningheid’ en drie toen ze tussenbeide probeerden te komen bij vechtpartijen.

‘De cijfers zijn hoog’, zegt woordvoerder Steven De Smet van de politie. ‘Je schrikt ervan. Toch denk ik dat het in 2009 niet veel beter was. Integendeel, misschien: afgelopen jaar hadden we aan de Nekkersputstraat een zeer zwaar incident, waarbij drie van onze mensen gewond raakten. De toenemende agressie is bovendien onderdeel van onze maatschappij. Dat we daar bij de politie mee worden geconfronteerd, is helaas onvermijdelijk.’ (TOD)
Het Nieuwsblad / Aan Gent gebonden

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...