Drie nieuwe knips "zijn er drie te veel: stop de verlamming van Gent”
Foto: iStock.

Drie nieuwe knips “zijn er drie te veel: stop de verlamming van Gent”

Het nieuwe circulatieplan voor Gentbrugge, Sint-Amandsberg en Dampoort werd dinsdag bekendgemaakt. Het drastische plan met maar liefst drie nieuwe knips zal pas volgend jaar in het najaar worden ingevoerd, maar het Vlaams Belang laat nu reeds weten “zich maximaal te zullen verzetten”. Mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen) spreekt echter niet van ‘knips’, maar van ‘verkeersfilters’. “Maar het is niet omdat je een kat een hond noemt, dat die begint te blaffen. Het Vlaams Belang noemt een kat een kat en is glashelder: geen nieuwe knips! Dit nieuwe plan is het laatste wat Gent nodig had en zal voor totale verlamming zorgen.”

Met het nieuw plan komt er geen knip óp de Gentbruggebrug zelf, maar wel een ‘verkeersfilter’ aan de voet van de brug langs de kant van de Gentbruggestraat. Met deze gemaskeerde knip zal afslaan nog kunnen, rechtdoor rijden niet. Automobilisten zullen dus niet langer door Sint-Amandsberg kunnen rijden om zo de drukke Dampoort te ontwijken. Het Vlaams Belang verwacht daarom dat daar nog meer opstoppingen zullen ontstaan. Maar ook het Gentbruggeplein zal afgesneden worden met een knip tussen de Emanuel Hielstraat, de Sint-Simonstraat en Gentbruggekouter. Rond het Heilig Hartplein komt ook nog eens een nieuwe autoknip. Dit pal op het plein naast de kerk.

Het Vlaams Belang zegt in tegenstelling tot De Clercq hetzelfde voor en na de verkiezingen: “Geen nieuwe knips!”

“Het Vlaams Belang heeft zich steeds verzet tegen de knips aan het Rabot en de Brugse Poort en blijft in tegenstelling tot de huidige burgemeester ook pleiten voor hun afschaffing na de verkiezingen”, reageert Vlaams Belang-fractieleider Johan Deckmyn. “Dat Mathias De Clercq (Open Vld) echter niet alleen deze kiesbeloftes schaamteloos naast zich neerlegde, maar nu zelfs met maar liefst drie nieuwe knips op de proppen komt, is beneden elk democratisch peil en voorbij ordinaire volksverlakkerij.”

“De Gentenaar wil dit niet en stemde hier nooit voor – integendeel”, besluit Deckmyn. “Het Vlaams Belang zal zich dan ook blijven verzetten tegen de knips die Gent verlammen – nieuw of oude, verbloemd of niet – en zal tevens nooit aanvaarden dat Sint-Amandsberg wordt geïsoleerd en afgesneden van de rest van Gent. No pasarán!”

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...