Dit jaar zeker oplossing voor Cour Saint-Georges

Oplossing voor Sint-Jorishof

Al tien jaar staat de Cour Saint-Georges – of het Sint-Jorishof, in de Belfortstraat – dat een stadseigendom is, te verkommeren. ‘Het is welletjes geweest. Over zes maanden moet er een oplossing zijn’, zegt Christophe Peeters (Open VLD), schepen van Facility Management.

Kristina Colen, fractieleider van het Vlaams Belang, stelde tijdens een bezoek aan het Sint-Jorishof vast dat het gebouw vanbinnen in zeer slechte staat is. ‘Waarom geen tijdelijke invulling geven, zoals destijds in de pastorie van Mariakerke’, opperde ze.

Restaurant

In 2009 werd de erfpachtovereenkomst met een Franse hotelgroep ontbonden. Het voorbije anderhalf jaar doken nog enkele kandidaten voor een hotel op, maar ze botsten op dezelfde hinderpalen als die Franse hotelgroep. Schepen Peeters: ‘Stad Gent zou eerst twee miljoen euro moeten investeren en de hotelgroep nog eens miljoenen. Dat blijkt uit een studie. We gaven een nieuwe onderzoeksopdracht aan Horecapartners. Het idee is om op de gelijkvloerse verdieping een restaurant onder te brengen en dat te combineren met een seminariecentrum. Midden maart heb ik de resultaten. Er zijn geïnteresseerde investeerders voor een seminariecentrum.’

‘Het Sint-Jorishof is een prachtig gebouw, het is de Ritz niet, maar het staat wel in het centrum van de stad. Het is welletjes geweest, we moeten dringend iets doen. Anders gaat het nog meer achteruit.’

‘Bovendien is 2012 een verkiezingsjaar en we riskeren snel in 2014 te zitten vooraleer er iets gebeurt. Dat kunnen we ons niet permitteren. Dat gebouw kan geen drie jaar meer leeg staan. Daarom leg ik mezelf een dwingende timing op.’

‘Voor dit concept zijn de eisen van de brandweer wellicht anders en kunnen we beter de wensen van Monumentenzorg inwilligen. In het najaar moet er een oplossing zijn’, aldus Peeters. (KVK)
Het Nieuwsblad, aan Gent gebonden

————————


Oplossing voor Sint-Jorishof


Al tien jaar staat de Cour Saint-Georges of het Sint-Jorishof in de Belfortstraat te verkommeren. Kristina Colen, fractieleider van het Vlaams Belang, stelde tijdens een bezoek vast dat het gebouw dat eigendom is van de stad vanbinnen in zeer slechte staat is.


In 2009 werd de erfpachtovereenkomst met een Franse hotelgroep ontbonden. Die had moeten vaststellen dat er nog investeringen van enkele miljoenen nodig waren.’We gaven nu een nieuwe onderzoeksopdracht aan Horecapartners’, zegt de bevoegde schepen van Christophe Peeters (Open VLD). ‘Het idee is om op de gelijkvloerse verdieping een restaurant onder te brengen en dat te combineren met een seminariecentrum.’ (kvk)
De Standaard, Oost-Vlaanderen

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...