Derde Gents Seniorenforum te Gentbrugge

Vandaag vond het derde Gentse Seniorenforum plaats in het dienstencentrum te Gentbrugge. Onze Gentse gemeenteraadsleden Wis Versyp en Gabi De Boever en OCMW-raadslid Christian Bauwens zetten opnieuw hun schouders onder dit nieuwe initiatief.

Op deze druilerige herfstdag daagden alweer bijna 40 Gentse senioren op!

Ditmaal nam Vlaams Volksvertegenwoordiger en gemeenteraadslid Johan Deckmyn de aanwezigen mee naar het verre zuiden: de stad Orania in Zuid-Afrika. Johan gaf aan de hand van een beeld- en fimverslag een boeiende en zeer gesmaakte uiteenzetting over de stad Orania. De inwoners van deze stad beogen een volledig zelfstandige en zelfbedruipende staat binnen het staatsbestel van Zuid-Afrika te verwezenlijken. Eigen onderwijs, gezondheidszorg, zelfs een eigen munteenheid hebben ze reeds!
Voor de vele aanwezigen was dit een echte eye-opener, en de parallelen met een zelfstandig en onafhankelijk Vlaanderen waren nooit veraf.

Christian nam het woord na de voorstelling om Johan te bedanken voor deze toch wel unieke voorstelling.
Daarna kwamen nog diverse onderwerpen over de Gentse actualiteit aan bod.

Uiteraard kon een lekker koekje en dampende koffie niet ontbreken, waarna het tevreden publiek huiswaarts keerde, de paraplu in aanslag.

Afspraak volgend jaar voor het volgende seniorenforum!

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...