De daad bij het woord

Meer dan ooit staan de thema’s van het Vlaams Belang in de politieke actualiteit. Op zich zouden we ons daarop moeten verheugen, ware het niet dat onze partij jammer genoeg gelijk dreigt te krijgen…

Op communautair vlak zien we sinds de federale verkiezingen van 2007 een volledige patstelling rond de staatshervorming. Partijen zoals de CD&V, maar vooral de N-VA, zijn er ondanks hun verkiezingsbeloftes én hun deelname aan de macht niet in geslaagd hier enige vooruitgang in te boeken. Integendeel, we zijn in een complete patsituatie terechtgekomen, met het dossier Brussel-Halle-Vilvoorde als kerndossier. Alle partijen staan er bij en kijken er naar…

Wat de vreemdelingenproblematiek krijgt het Vlaams Belang recent op twee vlakken gelijk. Enerzijds als het gaat om de regularisaties van illegalen. Ondanks fel protest van het Vlaams Belang lijken de andere partijen zich er niet aan te storen dat de tweede regularisatiegolf rechtstreeks voor 50.000 en onrechtstreeks voor in totaal 350.000 “nieuwe Belgen” zal zorgen. Nieuwkomers die – in tegenstelling tot vele andere Europese landen – bij ons onmiddellijk ruimschoots mogen meegenieten van onze sociale zekerheid. Vlaanderen: het land van melk en honing voor alle asielzoekers ter wereld!

Anderzijds zien we dat onze steden steeds verder vervreemden, met Brussel als triest hoogtepunt.  Brussel, waar de politie niet meer welkom is in bepaalde islamitische getto’s. Brussel, waar jonge allochtonen keer op keer ongestraft amok kunnen maken. Brussel, waar men er niet meer van opkijkt dat een politiekantoor met molotov-cocktails in de as wordt gelegd… Waar zal dit allemaal eindigen?

Het Vlaams Belang klaagt niet enkel aan, we reiken ook antwoorden en oplossingen aan. Een goed voorbeeld hiervan is de campagne “Veilig Ouder Worden” die deze maand van start is gegaan. In dit nummer waarschuwen we ervoor dat we het de criminelen ook niet te gemakkelijk moeten maken. We reiken u dan ook nuttige preventietips aan, met bijzondere aandacht voor de senioren. Op het vlak van criminaliteit zijn zij immers vaak de eerste (en soms) gemakkelijkste slachtoffers voor criminelen.

In het kader van deze campagne zullen er ook folders in Gent uitgedeeld worden en wordt aan de Gentse senioren de kans geboden om een gratis veiligheidsalarm te bekomen. Op die manier wil het Vlaams Belang een (symbolische) bijdrage leveren tot het bestrijden van de criminaliteit. Voor het Vlaams Belang tellen immers niet alleen de woorden.

Wij voegen graag ook de daad bij het woord!

Johan Deckmyn
Vlaams volksvertegenwoordiger
Gemeenteraadslid Gent
Voorzitter Vlaams Belang Koepel Gent

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...