Burgemeester Termont: hypocriet

In De Standaard van zaterdag jl. verscheen een opiniebijdrage waarin de Antwerpse scholen en vooral het gemeenschapsonderwijs op de vingers getikt werden omdat ze het dragen van het islamitisch hoofddoek verboden hebben. “Wij roepen het GO! en de Antwerpse scholennetten op hun beslissing te herzien”. Het stuk werd medeondertekend door de Gentse burgemeester Daniel Termont.

Toen gisteren echter Francis Van den Eynde fractievoorzitter van het Vlaams Belang in de Gentse gemeenteraad een resolutie voorstelde om in het reglement van het stedelijk onderwijs hetzelfde paragraaf te voorzien als dat wat het GO voor een paar dagen aan de eigen voorschriften toegevoegd had antwoordde schepen van onderwijs Rudy Coddens dat in de instellingen waarvoor hij bevoegd ishet hoofddoek al lang verboden is en dit omdat het niet toegelaten is hoofddeksels in de schoolgebouwen te dragen.

Dit betekent in feite dat de schepen in het openbaar burgemeester Termont als een hypocriet ontmaskerde. Hij zou immers stiekem in de eigen scholen toepassen wat hij aan anderen verwijt.
Toen Francis Van den Eynde dit met zoveel woorden verklaarde, reageerde Termont niet.
Dit kan niet anders dan als een bekentenis worden geïnterpreteerdtenzij natuurlijk (en dit is volgens het Vlaams Belang het gevalde schepen in hetzelfde bedje ziek is omdat er in feite geen verbod op het dragen van hoofddoeken in de Gentse scholen bestaat wanneer het gaat om levensbeschouwlijke kentekens, wat voor het islamitisch hoofddoek het geval is.
Wat er ook van zij,voor het Gentse stadsbestuur is huichelarij troef.

Wie gelooft deze mensen nog?

Francis Van den Eynde
Voorzitter van de Vlaams Belanggemeenteraadsfractie

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...