Brugse Poort kreunt onder overlast Roma

De stad Gent ontvangt de laatste tijd bijzonder veel Roma-gezinnen. De meesten integreren zich, maar sommige gezinnen zorgen steevast voor overlast. Momenteel kreunt vooral de Brugse Poort onder de overlast. Stad en politie doen wat ze kunnen.

Kristina Colen (VB) bond de kat de bel aan tijdens de gemeenteraad en burgemeester Termont bevestigt dat er een probleem is. “Er is een grote instroom van nieuwe EU-burgers en velen van hen zijn Roma”, zegt hij. “Zij zijn het al generaties gewend te leven aan de rand van de maatschappij. Hoe slecht ze het hier ook hebben, het is beter dan vanwaar ze komen. En het is onmogelijk voor lokale overheid om ze te weigeren of terug sturen. Ik zal nooit bereid zijn tot een ‘beleid Sarkozy’. Duizenden Roma doen hier hun best, maar bepaalde zorgen steevast voor overlast, hokken met velen samen in kleine huisjes, sluikstorten, intimideren mensen en produceren nachtlawaai. We geven hen administratieve boetes, maar ze begrijpen dat niet, laat staan dat ze geld hebben om die te betalen.”

“Alle diensten steken veel tijd en energie in problematiek. We zorgen voor een zichtbare politieaanwezigheid in de Brugse Poort. Van januari tot nu is er 860 uur gepatrouilleerd. We doen speciale fietsacties, overlastacties, auto-inbraakacties, noem maar op. De buurtinspecteur is zeer aanwezig in de wijk, maar het fenomeen van jongeren die ‘s nachts samentroepen en op rooftocht trekken is nieuw. In elk geval, we blijven proberen het probleem aan te pakken.” (VDS)
Het Laatste Nieuws / Gent-Wetteren-Lochristi

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...