Broer en zus vinden elkaar na 32 jaar terug op verkiezingslijst

GENT – 32 jaar was het geleden sinds Mario Callant (52) zijn halfzus Heidi (46) voor het laatst zag. Nu hebben ze elkaar teruggevonden, omdat ze beiden kandidaat zijn op dezelfde lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Mario Callant kwam een jaar geleden uit Heestert afgezakt naar Gent. Dit jaar besliste hij om op te komen in Gent bij de gemeenteraadsverkiezingen, voor Vlaams Belang. Mario kreeg plaats 29 op de lijst. ‘Maar de voorzitter vroeg er meteen bij of ik toevallig nummer 43 op de lijst kende: Heidi Callant. Ik slikte: mijn zus die ik voor het laatst gezien had toen ze 14 was, heette net zo.' Mario zocht contact via Facebook. ‘Toen ik hoorde dat Heidi een bericht had gestuurd, sloeg ik zowat alle kleuren van de regenboog uit. Mijn vader en moeder zijn gescheiden tussen mijn zesde en mijn elfde. Een bijzonder pijnlijke scheiding, die jaren aansleepte en sporen heeft nagelaten. Vader is hertrouwd, Heidi is een kind uit dat huwelijk. Ik heb haar even gezien toen zij 14 was en ik 20. Toen mijn moeder achterhaalde dat ik pa had gezien, werd ze woest. Ze heeft me doen kiezen tussen hem of haar. Sindsdien was ik Heidi's spoor bijster.' Ironisch genoeg hebben hun levens sindsdien wel gekruist, maar kwam het nooit tot een ontmoeting. ‘Toen ik voor het eerst bij Heidi thuis kwam in Oostakker, kon ik mijn ogen niet geloven. Op deze oprit had ik me zo vaak gedraaid toen ik nog als koerier op de baan was.' ‘Ik ben zo blij dat ik eindelijk terug mijn grote broer heb', zegt Heidi. De twee hebben nog veel tijd in te halen, maar moeten ook het verhaal nog kwijt aan hun vader. ‘Hij vertrekt binnenkort naar Spanje. Eigenlijk waren we van plan om met de kerstdagen naar pa in Spanje te gaan, en Mario mee te nemen als verrassing.' (jod)
Het Nieuwsblad

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...