Bosnische moskee wil erkenning


Oost-Vlaanderen geeft een gunstig advies voor de erkenning van de Bosnische moskee Ensarija in Palinghuizen in Gent. De nieuw erkende moskee zou de derde erkende moskee in Gent.

Het advies wordt nu overgemaakt de Vlaamse regering die de definitieve erkenning moet geven. Ook de Gentse gemeenteraad moet de aanvraag nog goedkeuren en dit waarschijnlijk eind oktober.

Door de officiële erkenning van de moskee zal het ministerie van Justitie het loon betalen van de imam en moet de stad tussenkomen in zijn huurlast voor het gebouw. Het provinciebestuur zal het onderhoud van de moskee betoelagen.

De moskee diende begin 2010 een aanvraag tot erkenning in. Oost-Vlaanderen liet de financiële situatie en de structuur van de moskee doorlichten en gaf vandaag een positief advies. Alle partijen stemden voor, behalve de Vlaams Belangfractie.

De Ensarijamoskee is een vrij kleine Bosnische moskee met een Kosovaarse imam. Als de erkenning er komt is de Ensarija-moskee naast de Sultan Selimmoskee in Ledeberg, de Tevhid Camiimoskee in Gent en de Hicret Camiimoskee in Sint-Niklaas de vierde erkende moskee in Oost-Vlaanderen. (BSG)
Het Laatste Nieuws

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...