Boete van 50 euro voor wie B op nummerplaat overkleeft met VL


De ‘B’ – het landkenteken van België – is een vast onderdeel van de Europese nummerplaten die in ons land worden uitgereikt. Maar het Vlaams Belang kan daar blijkbaar niet mee leven. Kamerlid Tanguy Veys wou van staatssecretaris voor Mobiliteit Schouppe (CD&V) horen welke straf hem te wachten staat nu hij zijn ‘B’ heeft overkleefd met de ‘VL’ van Vlaanderen. “De blauwe strook met daarop het symbool van Europa en daaronder de letter B van België mag niet overkleefd en vervangen worden door een ander opschrift”, luidt het.

“Overtredingen betreffende de inschrijvingen van voertuigen worden bestraft met een geldboete van 55 tot 13.750 euro. Het bedrag van de onmiddellijke inning bedraagt 50 euro.”

De overtreding kan worden vastgesteld bij de autokeuring of door de politie, die ofwel meteen een pv kan opstellen ofwel een waarschuwing geeft. Wie een sticker met ‘VL’ wil aanbrengen náást de officiële plaat, mag dat uiteraard wel. (JS)
Het Laatste Nieuws
Editie: Oostkust, Westkust, Middenkust, Mandelstreek, Westhoek, Leiestreek, Antwerpen, Kempen, Mechelen-Lier, De Nieuwe Gazet, Brabant-Hageland, Leuven-Brabant, de Ring-Brussel, Pajottenland, Gent-Eeklo-Deinze, Gent-Wetteren-Lochristi, Denderstreek, Dendermonde, Vlaamse Ardennen, Waasland, Limburg

—————————————-

Zie ook: http://www.belg.be/leesmeer.php?x=9438 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...