Baas in eigen huis

Tom Van Grieken : Vrijheden niet slachtofferen op altaar van politieke correctheid

 

Het Vlaams Belang kant zich tegen de praktijktests die de stad Gent wil starten in de strijd tegen ‘discriminatie’ op de huurmarkt.

Tom Van Grieken: “Praktijktests komen neer op ‘uitlokking’. Wanneer uitlokking wordt overwogen om criminelen bij de lurven te vatten, vindt men dit onaanvaardbaar, maar in de strijd tegen vermeende discriminatie worden fundamentele rechtsbeginselen blijkbaar vlot overboord gegooid.

De Stasi is blijkbaar terug van nooit weggeweest.” Volgens Van Grieken wordt door het Gentse initiatief “onze vrijheid weer een beetje meer geslachtofferd op het altaar van de politieke correctheid”.

Van Grieken vindt ook dat verhuurders de vrijheid moeten kunnen blijven hebben om te verhuren aan wie men wil: “Als mensen de keuze maken om aan bepaalde personen niet te verhuren dan zullen ze daar wel hun reden voor hebben.

De overheid moet zich daar niet mee moeien. De fundamentele schuldigen voor het fenomeen dat men nu al te goedkoop ‘discriminatie’ noemt, zijn de regeringen die een opengrenzenbeleid hebben gevoerd en grote aantallen moeilijk integreerbare immigranten hebben binnengehaald met fundamenteel andere leefpatronen. Verhuurders kiezen vaak voor zekerheid en vertrouwdheid en verhuren daarom soms liever aan Vlamingen. Het is al te gemakkelijk om hun terughoudendheid om aan bepaalde categorieën allochtonen te verhuren te bestempelen als discriminatie of racisme.” Het Vlaams Belang waarschuwt de stad Gent, en anderen die zinnens zouden zijn dit voorbeeld op te volgen, voor de negatieve effecten op de huurmarkt.

Van Grieken: “Nu al is het in veel steden en gemeenten al moeilijk om een betaalbare huurwoning te vinden. Praktijktests dreigen sommige verhuurders allicht te doen afhaken met een daling van het aantal huurwoningen en nieuwe prijsstijgingen tot gevolg. Ook de allochtonen – voor wiens rechten men nu beweert op te komen – zullen hier het slachtoffer van zijn.”

Wim Van Osselaer Fractiesecretaris

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...