Avondje verdraagzaam Gent…

Eén beschadigde wagen, 3 gewonden en vandalisering secretariaat Vlaams Belang

Hoewel de beide debatten van het Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond (KVHV) en de Nationalistische Studentenvereniging (NSV) in een opperbeste en tegensprekelijke sfeer konden doorgaan, blijkt het voor een deel van de bevolking het feit alleen al dat die activiteiten doorgaan een voldoende reden om hun primaire driften bot te vieren.

Vandaag meldt men ons dat een wagen van een lid van de NSV zwaar is toegetakeld, dat twee leden van KVHV en één lid van NSV door een met kettingen en staven bewapende bende in elkaar zijn geslagen.
Deze morgen werd aan het Vlaams Belang regiosecretariaat vastgesteld dat onbekenden deze nacht de gevel hebben besmeurd met de onderhand goed gekende verfbommen: lege glazen bokaaltjes van groenten gevuld met verf, deze keer solventenverf. Het resultaat zijn 4 grote zwarte vlekken op de gevel van het secretariaat.

Wij kunnen alvast maar vaststellen dat het aantal gevallen, van vandalenstreken tot regelrechte gewelddaden, tegen het Vlaams Belang en ongebonden Vlaamse verenigingen de laatste maanden toeneemt zonder dat hierop een reactie komt van de overheden en de ‘verdraagzamen’ in de samenleving.

Het Vlaams Belang heeft klacht neergelegd tegen onbekenden en hoopt dat de daders gepakt worden.

Michel Roelens
Regionaal voorzitter Vlaams Belang

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...