Arteveldestadion: Peeters vs. Freya

In de Gentse gemeenteraad interpelleerde Johan Deckmyn schepen van Sport Christophe Peeters in verband met de financiële perikelen rond het Arteveldestadion. De bouw van het Arteveldestadion in Gent zou in het voorjaar 2011 van start moeten gaan en tegen eind juni 2012 opgeleverd worden.

Op donderdag 2 december werd duidelijk dat Belgie en Nederland de organisatie van het Wereldkampioenschap voetbal in 2018 niet binnenhaalden. Deze FIFA-beslissing bracht onmiddellijk een stroom van reacties op gang en ook in Gent kwamen er verschillende reacties terzake.

Het nieuwe Arteveldestadion zal nu wel slechts 22.000 zitjes tellen, gezien het WK 2018 niet in ons land plaatsvindt. Minder zitjes in het nieuwe stadion heeft echter ook tot gevolg dat er voor Gent vanwege de Vlaamse overheid een lening is weggelegd van 5 miljoen euro en geen van 10 miljoen euro.

Schepen Peeters moet blijkbaar zijn dossier niet goed bestudeerd hebben, want toen hij dit hoorde, kreeg hij een publiekelijke woede-uitbarsting. Hij stelde dat Vlaanderen nu zijn staart intrekt wat betreft de beloofde lening van 10 miljoen euro voor het Gentse stadion. “Komt het geld er niet, dan is er een groot politiek probleem tussen Vlaanderen en Gent” dreigde Peeters.

Toch wel vreemd aangezien die beslissing mee genomen is door niemand minder dan Vlaams minister Freya Van Den Bossche, die samen met Peeters in de meerderheid zit in Gent!

Het Vlaams Belang is alvast blij dat de bouw van het stadion niet in gevaar komt, maar wees Christophe Peeters er wel op dat hij het missen van de 5 miljoen vooral aan zichzelf te wijten heeft. Goed besturen is er voor zorgen dat de Gentse belangen ook in Brussel goed verdedigd worden. Daar hebben Christophe Peeters en Freya Van den Bossche blijkbaar niet voor kunnen zorgen…

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...