Anonieme brief leidt tot politieke rel

Politieke rel na anonieme brief

Anonieme brief leidt tot politieke rel

Sp.a-gemeenteraadslid Saban Gök heeft klacht ingediend tegen Vlaams Belang-parlements- en gemeenteraadslid Johan Deckmyn. Deckmyn ontving een aan hem geadresseerde anonieme brief, waarin Gök ervan wordt beschuldigd banden te hebben met een netwerk van Turkse mensenhandelaars in Gent.

Deckmyn bezorgde de brief aan het parket en postte zijn bevindingen op Facebook.

Het parket bevestigt dat Johan Deckmyn hen een anonieme brief bezorgde en dat die zal onderzocht worden. Er zal ook gekeken worden of er links zijn naar onderzoeken die al lopen in verband met mensenhandel en prostitutie.

Deckmyn postte uittreksels uit de brief, aangevuld met zijn mening, op zijn website en op Facebook. Op die sociale netwerksite werd dat bericht, met de titel 'Turkse socialisten in Gent corrupt?', vlotjes gedeeld. Het bericht kwam ook Saban Gök onder ogen en die diende meteen klacht in tegen Deckmyn.

Gök eiste ook dat het bericht van internet zou verwijderd worden, wat Deckmyn voorlopig niet deed.

Sociaal werkster

“De brief is afkomstig van een sociaal werkster die al veertien jaar actief is in een achtergestelde buurt in Gent”, zegt Deckmyn. “De dame heeft een meisje van Macedonisch-Bulgaarse afkomst onder haar hoede. Dat meisje werd verhandeld via een Turks netwerk in Gent, tot prostitutie gedwongen en zwaar mishandeld. De brief wemelt van feiten en namen en is duidelijk opgesteld door iemand die de wereld echt kent, een klokkenluidster dus. In de brief smeekt ze mij deze praktijken een halt toe te roepen. Er staat letterlijk: 'ik zou deze brief ook naar het stadhuis kunnen sturen, maar ik weet zeker dat mijn verhaal dan vroeg of laat terechtkomt bij een socialistisch gemeenteraadslid of schepen van Turkse origine: allemaal mensen die perfect op de hoogte zijn van dit alles maar liever de kat uit de boom kijken. Ze doen dit al vele jaren omdat ze veel steun krijgen van de criminelen die meestal uit dezelfde streek afkomstig zijn.' Eén van de namen die in de brief genoemd worden, is die van gemeenteraadslid Saban Gök. Het zijn zware beschuldigingen die ik niet zomaar naast mij kon neerleggen. Ik heb de brief dan ook aan het parket bezorgd, met de vraag de vermelde zaken te onderzoeken. Ik roep de briefschrijfster dan ook op om zich bekend te maken en aan het gerechtelijk onderzoek mee te werken.” Saban Gök was niet bereikbaar voor commentaar. (LKI/VDS)
Het Laatste Nieuws, Gent-Wetteren-Lochristi

——————————————

Politieke rel na anonieme brief

Het zit er bovenarms op tussen Vlaams Belang-lijsttrekker Johan Deckmyn en SP.A-gemeenteraadslid Saban Gök. Nadat Deckmyn op zijn website Saban Gök aan de hand van een anonieme brief had gelinkt aan beschuldigingen van corruptie en mensen- en drugshandel diende Gök klacht in bij de politie. Hij wil dat de Vlaams Belanger de tekst van zijn website haalt, maar Deckmyn weigert.

'Ik maak enkel melding van een anonieme brief gericht aan mij', zegt Deckmyn. Gök heeft het over zware beschuldigingen zonder bewijzen.

'Iedereen kan zo'n anonieme brief schrijven. Deckmyn wil mij politiek schaden, maar moet beseffen dat dit niet kan. Als ik niet reageer, lijkt het alsof ik instem. Ik sta recht in mijn schoenen. Alle informatie is bij de politie en het parket.' Het is niet het eerste relletje waarin Deckmyn betrokken is. De laatste jaren diende hij zelf verscheidene klachten in, onder andere tegen schepen Resul Tapmaz (SP.A) en tegen de folders van Ivago. (bst)
14 augustus 2012, Het Nieuwsblad, aan Gent gebonden

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...