50 miljoen euro nodig voor brandweerhervorming (gouverneur Denys)

De gouverneur van Oost-Vlaanderen, André Denys, roept minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open Vld) en de federale regering op om 50 miljoen euro vrij te maken om de brandweerhervorming uit te voeren. Dat zei de gouverneur woensdag.

Dat geld voor de brandweerhervorming moet vrijgemaakt worden bij de begrotingscontrole 2010 of de opmaak van de begroting 2011, zo zei Denys op de provincieraad, nadat hij een vraag van Vlaams-Belangfractievoorzitter
Tanguy Veys had gekregen over zijn steun aan een vakbondsdelegatie van de brandweer op 2 maart in Gent.

De gouverneur tekende op 2 maart een steunkaartje van het gemeenschappelijk vakbondsfront van de brandweer dat naar minister Turtelboom verstuurd werd. Dat is opmerkelijk omdat het kaartje aan een partijgenoot gericht is én omdat de gouverneur normaal neutraal blijft.

“Ik heb geen enkele uitspraak omtrent de specifieke eisen die het voorwerp uitmaken van overleg tussen de werkgevers en de werknemers. Maar ik heb wel een duidelijke stelling ten gunste van de noodzaak van een brandweerhervorming en de uniformisering van het statuut. In die zin heb ik de actie van het gemeenschappelijk vakbondsfront ondersteund”, zei Denys.

Hij voegde toe dat hij “ontgoocheld” en “ongerust” is en “dat het uitblijven van de hervorming demotiverend is en een moderne brandweeraanpak verhindert”. FUL/LOR/ (BELGA)

————————-

http://www.grootwetteren.be/website/index.php/201003174416/Buitenland/Brandweerhervorming-Gouverneur-teleurgesteld.html
 


Provinciegouverneur André Denys is diep teleurgesteld dat de brandweerhervorming niet doorgevoerd wordt. Dat heeft hij gezegd in de provincieraad na een vraag van provincieraadslid Tanguy Veys. De provincie heeft in de voorbereiding van die hervorming heel veel energie gestopt. De gouverneur dringt er bij de federale regering op aan om prioritair werk te maken van de hervorming.
Die is volgens de gouverneur  noodzakelijk om verschillende probelemen op te lossen. Zo gaat de recrutering van nieuwe manschappen in sommige korpsen achteruit, vaak worden bij kleine tussenkomsten twee verschillende korpsen opgeroepen, de specialisatie blijft vaak achterwege en er ontbreekt een risico-analyse.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...