11 juli: Vlaams Belang doet Gent Vlaams kleuren
Foto: Vlaams Belang.

11 juli: Vlaams Belang doet Gent Vlaams kleuren

Het Vlaams Belang heeft naar aanleiding van 11 juli duizenden vlaggen verspreid in heel Vlaanderen. Dit gebeurde evenzeer in Gent, wat op 11 juli hierdoor flink zwart-geel kleurde. Vrijwilligers van Vlaams Belang Gent trokken tevens van deur tot deur om de honderden aanvragers te belonen met een geschenk.

Het Vlaams Belang verspreidde in aanloop naar 11 juli opnieuw duizenden vlaggen in Vlaanderen. En vandaag, op 11 juli zelf, trokken honderden vrijwilligers de straat op om al die aanvragers nog eens te belonen met een geschenk. Ook in Gent gingen zo’n 25 vrijwilligers de straten op.

Johan Deckmyn, voorzitter van de Gentse afdeling van het Vlaams Belang, is bijzonder tevreden met de respons in Gentse. “Onze vrijwilligers hadden de handen vol met alle ‘vlaggers’ te bezoeken en een geschenk te overhandigen”, aldus Deckmyn. “Maar dat doen we met veel plezier. 11 juli is dé dag waarop álle Vlamingen extra trots mogen zijn op hun geschiedenis en identiteit.”

Het geschenk dat de vrijwilligers uitdelen, is symbolisch: een speciaal voor de gelegenheid ontworpen boek kaarten met de enthousiasmerende boodschap: ‘Schud Vlaanderen wakker!’. Dat is een boodschap aan eenieder om bij te dragen aan Vlaanderen, maar ook aan Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA): om zelf proactief met Wallonië bilaterale onderhandelingen op te starten terwijl het federale niveau lam blijft liggen. “Ook vanuit Gent willen we duidelijk onze stem laten horen ten aanzien van de Vlaamse regering. De Vlamingen verdienen een regering die zelf het heft in handen durft nemen”, besluit Deckmyn.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...