1 mei: voorkeur voor het eigen volk

Het Vlaams Belang is dé sociale partij bij uitstek en op de Dag van de Arbeid heeft geen enkele partij dan ook meer recht van spreken. Daarom deelde het Vlaams Belang Koepel Gent op maandag 30 april 2012, aan de vooravond van 1 mei,  kleine sleutelhangers uit in de vorm van een geel helmpje. Deze helmpjes -die ook dienst kunnen doen als flessenopener- werden ‘s ochtend tussen 6u30 en 7u30 uitgedeeld aan de poorten van IVAGO in de Proeftuinstraat in Gent. Omstreeks 12u30 werden er ook helmpjes uitgedeeld aan het aanwervingslokaal van de dokwerkers in de Gentse haven.

Samen met de helmpjes werd ook een pamflet uitgedeeld. Het Vlaams Belang pleit in dit pamflet onomwonden voor de voorkeur voor het eigen volk;  of het nu gaat om werk, wonen of welzijn. Er wordt ook verwezen naar de maskerade van de sp.a en vakbonden, die zich uitspreken tegen de bonussen voor bankiers, maar zedig zwijgen over de bonussen die de vakbonden zelf toegekend krijgen.

Met deze actie wilden de militanten en mandatarissen van het Vlaams Belang Koepel Gent onder leiding van Vlaams volksvertegenwoordiger en Gents lijsttrekker Johan Deckmyn bovendien hulde brengen aan de “Hardwerkende Vlaming” voor zijn dagelijkse inzet.

In totaal werden er een 500-tal helmpjes verdeeld. Op 1 mei en komende dagen zullen in Gent de resterende 500 exemplaren verdeeld worden.

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...