Wij weten hoe het voelt

Dat er militanten van het Vlaams Belang betrokken zouden zijn bij de brandstichting, kan Johan Deckmyn (gemeenteraadslid en volop campagne voerend om te worden herkozen in het Vlaams Parlement) zich niet voorstellen.

‘Wij weten maar al te goed wat het is om belaagd te worden omwille van onze politieke denkbeelden’, zegt hij. ‘Ook ik. De banden van mijn auto zijn al plat gestoken, mijn ruiten ingegooid. Ik heb doodsbedreigingen gekregen. Afgelopen weekend nog greep een man mij bij de keel toen ik pamfletten aan het uitdelen was op de Negenmeimarkt. Ik ben dat al zo gewoon, ik heb zelfs geen klacht meer ingediend.’

‘Maar goed, ons standpunt is duidelijk, dit zijn zaken die absoluut niet kunnen. In de politiek moet je de mensen overtuigen met politieke argumenten, niet bestrijden met geweld. Onze militanten weten dat. We zijn daar streng in. Een paar jaar geleden zijn er bij sommige mensen Vlaams Belang-stickers op de ruiten gekleefd. Dat stelt niet zoveel voor in vergelijking met dit, maar toch hebben we ons daar toen ook uitdrukkelijk tegen uitgesproken.’ (tod)
Het Nieuwsblad, AAN GENT GEBONDEN

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...