Volle zaal voor etentje in Gent

Zaterdagavond 24 maart organiseerde het Vlaams Belang Koepel Gent voor de eerste maal een biefstuk-met-friet avond. Voor de gelegenheid werd restaurant “De Korenbloem” aan de Brusselsesteenweg volledig afgehuurd. Al gauw bleek dat het restaurant barstensvol zat, meer dan 130 mensen kwamen langs om (naar believen!) een goed biefstuk met friet te eten.

Vlaams volksvertegenwoordiger en koepelvoorzitter Johan Deckmyn bedankte de leden en sympathisanten voor hun talrijke opkomst. Deckmyn bedankte in het bijzonder Guy D’haeseleer, kamerlid en lijsttrekker van het Vlaams Belang in Oost-Vlaanderen. D’haeseleer had immers voorgesteld om de aperitief die geschonken werd voor zijn rekening te nemen, wat door de aanwezigen naar waarde werd geschat.

Alvorens het woord te geven aan de gastspreker overliep Deckmyn de verschillende initiatieven die het Vlaams Belang dit jaar al had genomen in Gent met als laatste geslaagde actie het verspreiden van een aangepaste “Freya&Guy”-affiche door VBJ. Gastspreker was VLOTT-senator Hugo Coveliers, die het publiek wist te boeien met een toespraak over de politieke actualiteit. Coveliers is een begenadigd spreker, en dat was ook te merken aan de reacties uit de zaal op zijn vele rake oneliners en spitse toespelingen. Kop van jut was in de eerste plaats de VLD en uiteraard ook de SPa. Hugo Coveliers vond daarom de VBJ-persiflage van Freya-en-Guy-op-het-bankje dan ook zo geslaagd. Het staat immers symbool voor het beleid van paars dat de man in de straat bij de neus neemt.

Aangezien de avond in Gent in het teken stond van de verkiezingen werd er ook een tombola georganiseerd met ditmaal toch hele mooie prijzen. De eerste prijs was een weekendje in een charmehotel. De winnares kon haar geluk niet op toen ze de prijs overhandigd kreeg van gemeenteraadslid Gabi De Boever en kamerlid Ortwin Depoortere. De avond was daarna nog lang niet gedaan. Vele leden en sympathisanten bleven nog lang nakaarten tot in de vroege uurtjes. Deze succesvolle avond wordt volgend jaar zeker nog herhaald!

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...