Volksvertegenwoordiger Francis Van den Eynde op de tram aangevallen

Dader opgepakt. Terugkomend van het parlement stapte volksvertegenwoordiger Francis Van den Eynde gisterenavond enkele minuten na half zeven op tram 1 aan het Sint-Pietersstation.

Zodra hij op de tram stond begon één van de medereizigers, een man van bij de dertig, hem zeer grof uit te schelden o.m. voor nazi enz. Francis Van den Eynde probeerde hem tot rust te brengen door ondertussen via zijn gsm een telefoongesprek af te werken. Dit mocht echter niet baten, ter hoogte van het kruispunt tussen de Kortrijkse Steenweg en de Charles De Kerchovelaan stond de kerel die ondertussen tevergeefs geprobeerd had de talrijke medereizigers tegen Van den Eynde op te hitsen, recht en kwam op hem spuwen. Wat hij niet gemerkt had was dat één van die medereizigers de aandacht getrokken had van een toevallig voorbijrijdende politiepatrouille die de tram liet stilstaan, opstapte en de betrokkene onmiddellijk inrekende.

Er werd uiteraard door Francis Van den Eynde klacht ingediend. Volgens het Vlaams Belang toont dit incident eens te meer aan dat de onverdraagzaamheid in deze maatschappij ergens anders te vinden is dan daar waar sommigen haar persé willen zoeken.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...