Vlaanderen

De Vlaamse feestdag op 11 juli is altijd hèt moment geweest om na te denken waar we staan en waar we heen willen met Vlaanderen. Rond deze periode verkondigen diverse drukkingsgroepen en politieke partijen steevast hun visie over hoe zij de toekomst van Vlaanderen zien.

Het Vlaams Belang is van in den beginne voorstander geweest van Vlaamse onafhankelijkheid. Sinds de oprichting van het Vlaams Blok gingen wij steeds voorop in deze strijd. Later hebben een aantal andere partijen èn een groot stuk van de Vlaamse Beweging ons hierin gevolgd.

Wat 30 jaar geleden in Vlaanderen nog een marginaal strijdpunt was, is nu in brede kringen aanvaard. Naar aanleiding van de Vlaamse nationale feestdag voert het Vlaams Belang dan ook verschillende gerichte acties om de Vlamingen te overtuigen van het nut van de Vlaamse onafhankelijkheid.

De succesvolle campagne rond de gratis Vlaamse leeuwenvlaggen is daar trouwens een treffend voorbeeld van. Het Vlaams Belang mocht immers tienduizenden aanvragen voor Vlaamse leeuwenvlaggen ontvangen.

Ook het Vlaams Belang Koepel Gent heeft zijn schouders onder dit initiatief gezet. Intussen werden op verschillende plaatsen honderden gratis leeuwenvlaggen uitgedeeld aan de Gentse bevolking.

Het is duidelijk dat het Vlaams Belang in Gent niet stilzit. Integendeel. Ook rond het thema islamisering neemt het Vlaams Belang als enige partij het initiatief om de Vlaming te waarschuwen tegen de gevaren van de sluipende islamisering in onze grote Vlaamse steden. Het Vlaams Belang Koepel Gent hield rond dit thema een druk bijgewoonde persconferentie.

Ook in Gent blijft het Vlaams Belang uw belangen verdedigen en daar zijn we best trots op!

Johan Deckmyn

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...