Vlaams Belang vraagt verbod op Boon-tentoonstelling in Gentse Vooruit (persmededeling)

Tentoonstelling moet tenminste ontoegankelijk zijn voor minderjarigen
Naaktfoto’s van minderjarigen mogen in ieder geval niet aan bod komen
Vlaams Belang dreigt met voorstel om subsidies van Vooruit af te nemen
Eind vorige maand heeft de deputatie van Antwerpen (CD&V-N-VA, Open VLD en sp.a) unaniem beslist om de geplande tentoonstelling “Fenomenale Feminatheek” van de zelfverklaarde “viezentiest” uit Aalst, Louis Paul Boons, te annuleren. Het artistieke gehalte van de 22.400 naaktfoto’s, die Boon tijdens zijn leven verzamelde, is volgens de Antwerpse deputatie ondermaats en ook de politie zou bezwaren hebben tegen de betrokken tentoonstelling. Bovendien bevat de collectie ook afbeeldingen van naakte minderjarigen en zijn sommige foto’s gewoon hardporno.

Nochtans zal op vrijdag 4 april ’08 in de Gentse Vooruit, tijdens het literaire festival “Zogezegd in Gent”, de “Fenomenale Feminatheek” wél te zien zijn. Dat deze tentoonstelling, ondanks de talloze bezwaren, toch plaatsvindt en bovendien in een instelling die rijkelijk en hoofdzakelijk door de overheid (stad, provincie, Vlaamse Gemeenschap) wordt gesubsidieerd, is voor het Vlaams Belang onaanvaardbaar.

Daarom zal op de Oost-Vlaamse provincieraad van woensdag 20 februari ’08 het Vlaams Belang bij monde van provincieraadslid Steve Herman een motie voorgelegd worden, waarin de provincieraad aan de raad van bestuur van Kunstencentrum Vooruit vzw vraagt om af te zien van de tentoonstelling, en zoniet om de tentoonstelling tenminste ontoegankelijk te maken voor minderjarigen en in ieder geval de naaktfoto’s van minderjarigen te verbieden.

Aansluitend wordt in een voorstel van raadsbesluit gevraagd om, indien de raad van bestuur van Kunstencentrum Vooruit niet in gaat op de motie, de in 2008 voorziene provinciale subsidies van 210.000 euro te schrappen. Desnoods zal de politie gevraagd worden om op te treden.

Tanguy Veys
Fractievoorzitter provincieraad

Steve Herman
Provincieraadslid

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...