Vlaams Belang steunt financieel de Vlaamse dokwerkers die in Straatsburg gevangen zitten

Vanmorgen werd in de haven van Gent door de BTB (Belgische transportarbeiders bond, onderafdeling van het ABVV) een solidariteitsnieuwjaarsreceptie op het getouw gezet. Dit gebeurde ten voordele van de Vlaamse dokwerkers die naar aanleiding van incidenten tijdens de recente havenarbeiders betoging in Straatsburg tot effectieve gevangenis straffen veroordeeld werden.

Het Vlaams Belang dat in het Europees parlement steeds aan de kant gestaan heeft van de Vlaamse havenarbeiders en zich met hand en tand verzet heeft tegen de Europese plannen om in de toekomst schepen door de eigen bemanning te laten lossen, is vanzelfsprekend solidair met de arbeiders die omwille van de verdediging van hun broodwinning in de cel beland zijn.

Een delegatie van de partij onder leiding van volksvertegenwoordiger Francis Van den Eynde bezorgde aan de organisatoren een cheque van duizend euro. Het Vlaams Belang onderstreept hiermee voor zover als nodig dat het steeds in de bres zal staan voor de verdediging van de belangen van de Vlaamse arbeiders en dus ook voor de verdediging van de sociale verworvenheden van de Vlaamse dokwerkers.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...