Vlaams Belang krijgt gelijk in de gemeenteraad

Onlangs moest een nieuwe straat in de haven een naam krijgen. Het Stadsbestuur opteerde voor Marco Polostraat, naar de naam van de grote Italiaanse ontdekkingsreiziger.

Francis Van den Eynde, de fractievoorzitter van het Vlaams Belang in de gemeenteraad, deed een tegenvoorstel, namelijk: Willem van Rubroeckstraat. De Vlaming Willem van Rubroeck, die minder bekend is dan Marco Polo, trok immers enkele tientallen jaren voor deze laatste naar het Mongoolse Rijk en dit in opdracht van de Franse koning Lodewijk IX (de heilige Lodewijk).

De burgemeester bekende toen dat hij nog nooit van van Rubroeck gehoord had maar dat hij de suggestie interessant genoeg vond om ze aan de bevoegde diensten over te maken. Dit op voorwaarde dat Francis Van den Eynde het voorstel met de nodige informatie zou ondersteunen.

Dit is inmiddels gebeurd en deze maand vermeldt de agenda van de gemeenteraad dus het voorstel van het Stadsbestuur: de weg die aansluit op de Marco Polostraat zal naar Willem van Rubroeck genoemd worden.

Het Vlaams Belang is er trots op dat het op deze manier de geschiedenis van Vlaanderen wat meer in het daglicht heeft gesteld.

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...