Vlaams Belang Koepel Gent

Het Vlaams Belang is 2007 gestart met een nieuw politiek project met als naam "Vlaams Belang Koepel Gent".

Dit houdt in dat het Vlaams Belang zich in Gent zal herstructureren. Kort samengevat komt het er op neer dat werking in Gent, de Gentse deelgemeenten en de Gentse wijken gedecentraliseerd wordt.

Eind vorig jaar werd mij gevraagd de afdeling Gent te leiden. Ik heb die taak met genoegen op mij genomen. Mijn voorgangster Kristina Colen had gelukkig al heel wat werk verzet. Voortbouwend op deze fundamenten beslisten we om de Gentse afdeling te reorganiseren. Wij kozen voor een gedecentraliseerd model dat ons de mogelijkheid biedt meer mensen te bereiken.

De wijken en deelgemeenten van Gent moeten meer aandacht krijgen. Dit is prioritair. Dat we hiervoor gebruik maken van de indeling van de stad die het Gentse stadsbestuur heeft uitgewerkt, is een evidentie. Waarom zouden we het warme water opnieuw uitvinden? Deze manier van werken zorgde alvast bij Spirit voor enkele zure oprispingen. Tijdens de bespreking van de beleidsnota in de gemeenteraad haalde Spirit-fractieleidster Annelies Storms immers uit naar het Vlaams Belang omdat ook wij ons op deze manier organiseren. Waarvan akte.

Het Vlaams Belang ziet alvast de toekomst met vertrouwen tegemoet. Het Vlaams Belang zal door deze reorganisatie extra kiezers kunnen bereiken. Het zogenaamde sociologische plafond is in Gent zeker nog niet bereikt.

Het Gentse koepelbestuur van het Vlaams Belang bestaat uit Johan Deckmyn (voorzitter), Joris Van Vooren (ondervoorzitter), Tanguy Veys (secretaris), Christian Bauwens (penningmeester), Ortwin Depoortere (propaganda), Kristina Colen (frontorganisaties) en Francis Van den Eynde (fractieleider gemeenteraad).

Johan Deckmyn

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...