Vlaams Belang Koepel Gent voert actie op nieuwjaarsreceptie Stad Gent

Pierke Pierlala kan niet lachen

Op 6 januari 2008 organiseerde de stad Gent zijn traditionele nieuwjaarsreceptie. Net zoals vorig jaar deelde het Vlaams Belang Koepel Gent er jaarkalendertjes uit. Er werden tijdens de receptie van de stad Gent zo’n 1500 kalendertjes uitgedeeld. Het grote verschil met vorig jaar was dat er ditmaal vooraan op het kalendertje een cartoon van Vlaams Belang cartoonist Fré stond. Deze cartoon beeldt Pierke Pierlala uit als nar van de Gentse meerderheid (vandaar de Spa-logo’s op zijn hoed), terwijl het echte Pierke (waarvan hij zich bedient) zijn tong naar hem uitsteekt.

Op deze manier wil het Vlaams Belang in Gent aantonen dat het genoeg heeft van de zogenaamde politieke neutraliteit van Pierke Pierlala die als het hem uitkomt zijn afschuw voor het Vlaams Belang niet onder stoelen of banken steekt. Wie kaatst moet echter de bal verwachten. Vandaar dat het Vlaams Belang zich deze keer ook zelf eens bedient van humor om de pseudo-rebel en zelfverklaarde anarchist Pierke Pierlala voor te stellen als marionet van het Gentse politieke regime.

Naar verluidt was Luk De Bruycker niet echt ingenomen met dit Vlaams Belang-initiatief. Hij zou zelf naar het schijnt klacht willen indienen omwille van het feit dat hij hierdoor geassocieerd wordt met het Vlaams Belang.

Het tegendeel is echter waar. Het Vlaams Belang spot juist met Luk De Bruycker als hofnar van de meerderheid. Het Vlaams Belang is bovendien ook verbaasd dat iemand die met iedereen de spot drijft het niet kan verdragen dat er eens met hem de spot wordt gedreven.

De actie van het Vlaams Belang in Gent is alvast het startschot voor een jaar vol activiteit en boordevol initiatief!

We wensen hierbij alle Gentenaars een spetterend 2008!

Johan Deckmyn
Voorzitter Vlaams Belang Koepel Gent


Ondertussen verschenen volgende persberichten n.a.v. de actie tijdens de nieuwjaarsreceptie:

Pierke Pierlala sleept VB voor de rechtbank

GENT De nieuwjaarsdrink begon gisteren met een flinke rel. Luk De Bruyker, alias Pierke Pierlala, sleept VB voor de rechtbank omdat die partij zijn beeltenis heeft misbruikt voor een partijkalender die VB’ers uitdeelden aan de bezoekers op het Sint-Baafsplein.

Op de voorkant van de kalender staat een tekening van Pierke Pierlala met zijn handpop. De figuur is ontegensprekelijk te herkennen als Luk De Bruyker. Op de hoed van Pierke zijn de rode streep en de bollen vervangen door het SP.A.-logo. ’Dat is misbruik van mijn beeltenis. Ik dagvaard VB voor de rechtbank’, reageert De Bruyker verbolgen. ’Zij linken mij aan een politieke partij, terwijl ik er net een punt van maak om bóven alle partijen te staan. Met een ander stadsbestuur zou ik ook mijn ding doen. Ik voel mij gepakt op mijn eer.’ De Bruyker was zo kwaad dat Pierke Pierlala er zelfs zijn toespraak mee begon. ’Ik laat mij niet recupereren, zeker niet door die zwartzakken. We zien elkaar op de rechtbank.’ Dat leverde hem een luid applaus op.

VB is niet onder de indruk. ’De beeltenis is een cartoon en daar is niets verkeerd mee’, zegt Johan Deckmyn. ’Wie kaatst, moet de bal verwachten. Pierke mag met iedereen lachen, maar met hem lachen mag niet. Wij geven hem een koekje van eigen deeg.’ (dih)
Publicatie: Het Nieuwsblad / Gent en rand
Publicatiedatum: 7 januari 2008
Auteur: dhg;


Pierke Pierlala kwaad op Vlaams Belang

Pierke Pierlala ofte Luk De Bruycker is kwaad op het Vlaams Belang. Tijdens de nieuwjaarsreceptie deelden de VB-politici een kalendertje uit met daarop de karikatuur van De Bruycker met op zijn muts het logo van de sp.a.

De Bruycker kon er niet mee lachen. «Ik heb niets te zien met die zwartzakken en we spreken elkaar nog wel voor de rechter», riep hij hen toe vanop het podium. Waarna het nieuwjaarslied en zijn korte, gezongen koenfeeransse alsnog van start ging. (JCG)
Publicatie: Het Laatste Nieuws / Gent-Wetteren-Lochristi
Publicatiedatum: 7 januari 2008
Auteur: JOHAN CAUWELS;

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...