Vlaams Belang eist sluiting studentenmoskee

Het Vlaams Belang vraagt de sluiting van de ‘moskee’ die zich in de ondergrondse garage van het studentenhome Heymans van de UGent aan de Isabellakaai bevindt. Volgens de partij is de studentenmoskee ingepalmd door een radicale islamgroepering.

De moskee, eigenlijk niet meer dan een sober ingerichte gebedsruimte, geldt als de oudste van Gent. Ook binnen de UGent is daarrond commotie ontstaan. Studenten vragen zich af waarom de universiteit een lokaal ter beschikking stelt van een niet-erkende islamitische studentenvereniging. De UGent repliceert dat de ruimte open staat voor alle geloofsovertuigingen. “Alleen hebben we nog geen andere aanvragen binnengekregen.”

“In de praktijk is die ruimte ingepalmd door de moslims. Anderen zijn er niet welkom, vrouwen evenmin”, aldus Johan Deckmyn van het Vlaams Belang. “Die zogenaamde ‘Moslim Students’ zouden volgens minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael nauwe banden hebben met de radicale ‘Moslim Broeders’.”

De eis tot sluiting van radicale moskeeën, zoals ook die aan de Elyzeese Velden waar moslimter-rorist Abdelkader Belliraj kind aan huis was, maakt deel uit van het actieplan ‘Stop de islamisering van Gent!’. “We zijn niet tegen de islam. Wel tegen de sluipende islamisering, zoals eentalige Arabische handelsopschriften en halalvoedsel in het stedelijk onderwijs, waarbij onze gebruiken in de verdrukking komen.”
HDR – Gazet van Antwerpen/Waasland

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...