Verhoging vervoerstarieven OCMW

Tijdens de OCMW-raad van 10 december 2009 besliste de raad om de vervoerstarieven voor de gebruikers van het OCMW-dagverzorgingscentrum en de centra voor nachtopvang, te verdubbelen tegen eind 2009.

De gebruikers van deze gespecialiseerde vervoerdiensten zijn meestal oudere gepensioneerden, die niet meer mobiel zijn en niet meer zelfstandig het (voor hen gratis) openbaar vervoer kunnen gebruiken. Het pensioen van deze mensen ligt veelal tussen 850 en 1000 euro. Een vlugge rekensom leert ons dat ze in de toekomst bijna 500 euro per maand voor dit vervoer en het gebruik van het dagverzorgingscentrum zullen moeten betalen.

Vlaams Belang vindt dit onbillijk en fractievoorzitter Christian Bauwens bracht dit aan tijdens de OCMW-raad. De OCMW-voorzitter wou niet ingaan op het VB-voorstel om de prijsverhoging niet door te voeren. Toen de voorzitter een analogie met ‘wie zoals ik een taxi pakt, kent de prijzen’  probeerde op gang te brengen als argumentatie om niet met het voorstel van het Vlaams Belang in te stemmen, bleef het ijzingwekkend stil in de rondte van de raad. Uit de daaropvolgende stemming bleek dat alleen het Vlaams Belang de verhoging onaanvaardbaar vindt. Alle andere partijen verklaarden zich met de verhoging akkoord.

Vlaams Belang blijft vinden dat personen die het al niet breed hebben, niet extra moeten belast worden door een dergelijke maatregel. Hun koopkracht is reeds aangetast door een (ondanks recente indexaanpassingen) sterk in waarde verminderd pensioen.

Christian Bauwens
fractievoorzitter Vlaams Belang
OCMW Gent

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...