VB-Kamerlid Francis Van Den Eynde dient klacht in tegen Vlaams Parlementslid Monica Van Kerrebroeck (zuster Monica)

Francis dient klacht in tegen zuster Monica
Klacht VB tegen zuster Monica
Klacht van Vlaams Belang tegen zuster Monica

De dochter van Kamerlid Francis Van Den Eynde was tot voor enkele jaren leerlinge in het St Bavo-instituut in Gent. Haar directrice was toen “zuster Monica”, vandaag Vlaams parlementslid Monica Van Kerrebroeck (CD&V).

Gisteren ontving Francis Van Den Eynde een brief die – volgens de adressering op de omslag – gericht was aan de familie van zijn dochter. De inhoud: verkiezingspropaganda voor Monica Van Kerrebroeck en haar vriendin Anne Martens, de dochter van de ex-premier. Op basis van deze adressering kan zonder twijfel geconcludeerd worden dat er gebruik gemaakt werd van het adressenbestand van het St Bavo-instituut en meer bepaald het bestand uit de tijd dat “zuster Monica” daar de leiding had. Immers, de jongere dochter van Francis Van Den Eynde was ook leerlinge in het St Bavo-instituut, doch enkele jaren later. Voor de familie van dit meisje kwam er geen brief.

Het is duidelijk dat hier een en ander niet in overeenstemming is met de vigerende regelgeving. Francis Van Den Eynde zal dan ook klacht indienen bij de Commissie ter Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer (privacycommissie) en bij de bevoegde commissie ter controle van de verkiezingsuitgaven.

Joris Van Hauthem
Woordvoerder

In de media verscheen hieromtrent het volgende:

Francis dient klacht in tegen zuster Monica

Vlaams Belang-kopstuk Francis Van den Eynde dient klacht in bij de privacycommissie tegen Monica Van Kerrebroeck. Kerrebroeck voert campagne als kandidaat voor de CD&V en stuurde een brief met verkiezingspropaganda naar Van den Eyndes dochter. Volgens Van den Eynde heeft zuster Monica daarvoor een adressenbestand gebruikt van Sint-Bavo van in de tijd dat zij daar directeur was en zijn dochter er school liep. ‘Dat hij maar klacht indient’, reageert Van Kerrebroeck laconiek. ‘Ik gebruik helemaal geen illegale adressenbestanden. Indertijd verkochten de leerlingen er jaarboeken bij de proclamatie, zo heb ik er een aantal.’ (TOD)
Het Nieuwsblad, Aan Gent gebonden, 5 juni 2009


Klacht VB tegen zuster Monica

Francis Vanden Eynde (VB) dient klacht in bij de privacycommissie tegen zuster Monica Van Kerrebrouck. “Mijn dochter, een oud-leerlinge van Sint-Bavo, krijgt verkiezingspropaganda van Van Kerrebrouck op haar naam in de bus”, stelt Vanden Eynde. “Haar adres kan ze alleen maar hebben via het adressenbestand van Sint-Bavo. En dat is verboden.” Zuster Monica ontkent. “Ik baseer me op de lijst achteraan de jaarboeken . Die mag ik gebruiken. Maar ik ben blij dat Vanden Eynde de aandacht op mij vestigt, zodat iedereen weet dat ik opkom met de verkiezingen. Als politicus moet je al bijna je broek afsteken op de Korenmarkt om opgemerkt te worden door de media.”(JCG)
Het Laatste Nieuws, Gent-Wetteren-Lochristi, 5 juni 2009

Klacht van Vlaams Belang tegen zuster Monica

VB-kopstuk Francis Van den Eynde dient klacht in bij de privacycommissie tegen zuster Monica Van Kerrebrouck. “Mijn dochter, een oud-leerlinge van Sint-Bavo, kreeg verkiezingspropaganda op haar naam in de bus van Van Kerrebrouck”, stelt Vanden Eynde. “En haar adres kan ze alleen maar hebben verkregen via het adressenbestand van de Sint-Bavo-school.” Dat oneigenlijk gebruik van een adressenbestand is verboden. Zuster Monica ontkent de beschuldiging. “Ik heb die lijst niet gebruikt. Ik baseerde me op de lijst die achteraan de jaarboeken staat van de Sint-Bavo-leerlingen. En die mag ik wel gebruiken.”(JCG)
Het Laatste Nieuws, Vakantie, 9 juni 2009

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...