Uitstapjes (deel III): Schepen Pehlivan met kabinet naar Nieuwpoort. Kostprijs: 600 euro.

Onvoorstelbaar maar toch waar. Ook schepen Pehlivan trok met haar zes kabinetsleden op een tweedaagse vakantie naar de kust.

Toevallig of niet, ook deze socialistische schepen verbleef in hetzelfde hotel (Floreal Club, afhangend van de socialistische mutualiteiten) als schepen De Regge en toevallig of niet, haar uitstapje vond plaats op dezelfde datum (2 en 3 februari) als schepen De Regge. Het moet daar een gezellig onderonsje zijn geweest!

Alle gekheid op een stokje, het is toch godgeklaagd dat én het voltallige schepencollege met burgemeester Termont (sp.a) op uitstap gaat naar de kust (kostprijs: 6.567 euro) én het voltallig kabinet van schepen De Regge (sp.a) op uitstap gaat naar de kust (kostprijs: 600 euro) én dat het voltallig kabinet van schepen Pehlivan (sp.a) op uitstap gaat naar de kust (kostprijs: 600 euro).

Mag ik als vermaledijd oppositielid deze geldverspillende tripjes even aan de kaak stellen? Mogen de Gentenaars nog weten dat de socialisten een soort van zelfbedieningscultuur installeren (het moet u toch ook opgevallen zijn dat beide schepenen een rode stempel meedragen) en daarbij gretig gebruik maken van overheidsgeld). En willen de Gentse media nog een rol spelen als vierde macht en dit misbruik in het openbaar brengen? Als oprecht democraat antwoord ik “ja”. Ja, de socialistische zelfbedieningscultuur moet aan de kaak worden gesteld, en ja, dit moet de Gentenaar ook weten. Voor dit laatste zorgen we desnoods zelf.

Ortwin Depoortere
Volksvertegenwoordiger Vlaams Belang

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...