Uitstapjes (deel II)

Schepen De Regge met kabinet naar Nieuwpoort. Kostprijs 600 euro. U hebt in een vorig artikel kunnen lezen hoe het voltallige Gentse schepencollege (incl. een externe firma) een vakantietrip organiseerde voor meer dan 6.500 euro. Doel volgens de burgemeester was de ’missie’ (?) voorbereiden en het groepsgevoel versterken.

Blijkbaar was dat voor sommige schepenen nog niet voldoende en diende er nog een aparte vakantietrip te worden ingelast. Zo trok schepen De Regge met haar zes kabinetsmedewerkers naar Centrum Floreal Club Nieuwpoort (een vakantiecentrum van de socialistische mutualiteiten) voor twee dagen (2 en 3 februari). Kostprijs van deze grap: 600 euro.

Dit is dus betaald met belastinggeld zonder dat er een ernstige reden bestaat om dit niet in Gent, maar aan de kust te organiseren. Dat deze trip bovenop het college-uitstapje wordt georganiseerd, zegt veel over de mentaliteit van sommige Gentse socialistische schepenen. (Wordt vervolgd, want het antwoord van een andere socialistische schepen laat nog op zich wachten …).

Ortwin Depoortere
Volksvertegenwoordiger

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...