UCO Gent sluit deuren, 400 mensen op straat

Stad Gent maakt beloftes niet waar

Na de verkiezingen van 2006 beloofde de paarse meerderheid in Gent de Gentenaars meer jobs. De nieuwe schepen van Economie en Werk (Open VLD) maakte zich sterk dat de stad Gent zelfs 6.000 nieuwe banen zou creëren tegen 2012. De kiezer zou de paarse meerderheid daarop mogen afrekenen, zo stelde de schepen.

De realiteit leert ons echter dat in Gent de situatie al even slecht is als elders. Na enige conjuncturele meevallers blijkt nu dat naast de reeds zwaar in de problemen verkerende Gentse horecasector, ook de textielsector in Gent zware klappen krijgt.

Na het slechte nieuws over de 150 ontslagen bij de vinylafdeling van Domo is er nu de mokerslag voor de 400 werknemers van de Gentse textielfabriek UCO.

Opnieuw blijkt dat de paarse goed-nieuws-show zwaar gecounterd wordt door de harde realiteit. Het Vlaams Belang roept de stad Gent en de Vlaamse regering dan ook op om bijzondere maatregelen te nemen om deze negatieve spiraal te doorbreken.

Verder vraagt het Vlaams Belang ook een degelijke begeleiding van de slachtoffers van deze sluitingen en maatregelen van de overheid om de verdere delocalisatie in de textielsector tegen te gaan.
  
Johan Deckmyn
Voorzitter Vlaams Belang Koepel Gent
GSM 0476/26.97.38

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...