Tuinbord Vlaams Parlementslid Johan Deckmyn vernietigd!

In de nacht van 27/5 op 28/5 werd door onbekenden het 2m2-bord in de tuin van Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Deckmyn vernield. Deckmyn hoorde hevig geklop in zijn voortuin maar was te laat om de vandalen op heterdaad te betrappen. Het gebeurde speelde zich af om 23.45u. Zie foto.

Johan Deckmyn zal alvast bij de politie klacht indienen tegen onbekenden. Het is niet de eerste maal dat Deckmyn slachtoffer is van bedreigingen en vandalisme. Ook tijdens vorige campagnes sneuvelden tuinborden en de ruit van een personenwagen op de oprit door dergelijke laakbare acties. Het Vlaams Belang betreurt nogmaals het gebruik van dergelijk geweld, waar zij vaak het slachtoffer van is.

In de media verscheen hierover het volgende:

Verkiezingsbord in tuin Vlaams Belanger vernield

Het verkiezingsbord dat in de tuin van Vlaams Belang-politicus Johan Deckmyn staat, werd woensdagnacht vernield. Deckmyn hoorde hoe met enkele rake klappen het grote verkiezingsbord in de Orchideestraat werd neergehaald.

“Het is niet de eerste keer dat we dit meemaken”, stelt Deckmyn die gisteren klacht indiende bij de politie. (JCG)
Het Laatste Nieuws, 29 mei 2009

Auto Yüksel-sympathisant gevandaliseerd

De gemoederen in de verkiezingsstrijd beginnen te verhitten: nu is ook een auto van een sympathisant van CD&V-kandidaat Veli Yüksel gevandaliseerd. ‘Mijn auto stond tussen die van mijn collega’s op de personeelsparking van de Blaarmeersen’, zegt Ismael Ciblak. ‘Alleen de mijne, met stickers van Veli Yüksel op, is langs alle kanten bekrast. Ik heb de stickers er nu maar af gedaan, vooraleer hij in brand wordt gestoken.’

Dat laatste gebeurde enkele weken geleden met de campagnewagen van Freya Van den Bossche. Ook Vlaams Belang heeft last van politiek vandalisme. Het verkiezingsbord van Johan Deckmyn werd omver gekieperd. (TOD)
Het Nieuwsblad, Aan Gent gebonden, 29 mei 2009

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...